Ciolos respinge solicitarea liberalilor de modificare a legii alegerilor locale: „Nu cred ca e democratic”

Dupa ce PNL a venit cu propunerea catre premierul Dacian Ciolos de a modifica prin OUG legea alegerilor locale, acesta a lasat de inteles ca nu va da curs acestei cereri.

„Este vorba despre o lege politica pe care Parlamentul a votat-o. Este deja o lege electorala modificata. S-a decis printr-o intelegere politica. Guvernul pe care il conduc este un guvern care nu este implicat politic si nu cred ca este democratic sa modifice un guvern prin ordonanta de urgenta o lege politica”, a declarat premierul Dacian Ciolos la o dezbatere PNL de la Palatul Parlamentului. 
 
Conducerea PNL considera ca modificarea legii, in sensul ca alegerea primarilor sa se faca intr-un singur tur, ar fi o solutie benefica pentru corectitudinea procesului electoral. De altfel, pana in 1912 astfel se proceda, legea prevedea posibilitatea alegerii primarilor in doua tururi. 
 
Cum insa parlamentul a adoptat anul trecut un pachet de legi electorale prin care a mentinut prevederea alegerii intr-un singur tur de scrutin, premierul considera acum ca nu ar fi democratic sa se schimbe din nou legea. Trebuie mentionat ca liberalii au votat anul trecut pentru aceasta varianta.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.