Ciprian Manolache, profesor, candidat PSD pentru Parlament: „Premierul Orban a inaugurat sediul de campanie al PNL București, dar nicio școală sau grădiniță nouă”

Ciprian Manolache, profesor de limba și literatura română la Liceul Pedagogic ‘Nicolae Iorga” Botoșani și fost inspector de specialitate, cu o experiență de peste 20 de ani la catedră a anunțat că PSD a pregătit programul de guvernare pentru educație care are ca principal deziderat accesul echitabil la educație pentru toți copiii.

Asigurarea unui acces echitabil la educație în viziunea PSD înseamnă dezvoltarea unui program național de educație timpurie, angajament pentru educație incluzivă, școli inteligente pentru copii inteligenți prin digitalizarea resurselor educaționale, conectarea școlilor la mediul online, dotarea elevilor cu laptop-uri conectate la internet, program național pentru infrastructura și siguranța unităților de învățământ, modernizarea arhitecturii curriculare în raport cu cerințele actuale ale pieței muncii și susținerea capitalului uman din educație prin respectarea majorărilor salariale pentru toate cadrele didactice. Prioritatea mea în Parlamentul României o reprezintă egalizarea șanselor de acces pentru toate nivelurile învățământului”, a declarat Ciprian Manolache.

PSD vrea să revină la guvernare după 6 decembrie, pentru a pune capăt experimentelor la care au fost supuși elevii, profesorii și părinții de către Guvernul Orban în ultimul an de zile.

Premierul Orban a inaugurat sediul de campanie al PNL București, dar nicio școală sau grădiniță nouă într-un an de guvernare, iar toate unitățile de învățământ sunt închise pentru elevi. Campania electorală este mai importantă pentru PNL decât educația copiilor noștri.  Acest lucru se întâmplă doar în țara noastră, nu și în Germania, Franța sau Anglia. Comisia Europeană a confirmat că apelurile PSD pentru redeschiderea școlilor au fost justificate și că încăpățânarea Guvernului Orban de închide toate școlile din România riscă să compromită total educația elevilor și să agraveze inegalitățile sociale dintre elevii din țara noastră. Este o palmă usturătoare pe care Comisia Europeană i-o dă lui Ludovic Orban, care a generalizat închiderea tuturor școlilor din România, chiar în ziua în care Organizația Mondială a Sănătății Europa recomanda statelor Uniunii Europene să nu închidă școli pentru a nu risca să aibă „o generație fără educație din cauza coronavirusului.

Directorul OMS în Europa, Hans Kluge declara pe 5 noiembrie: „Trebuie să ţinem şcolile deschise până la capăt pentru că nu ne putem permite o generaţie pierdută din cauza COVID-19.”

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 11200020.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.