CRISTIAN ROMAN, deputat FORTA CIVICA: Ion Iliescu inca mai este cautat pe buletinele de vot

cristian roman

Sambata, 7 septembrie, la Palatul Parlamentului a avut loc Consiliul National al Partidului Forta Civica.

La Consiliul National al Partidului Forta Civica organizat la Palatul Parlamentului a participat si o delegatie numeroasa din judetul Botosani, condusa de deputatul Cristian Roman. Acesta din urma a fost si printre cei care au luat cuvantul in prezidiul sedintei.
 
La un an de cand Cristian Roman a preluat conducerea organizatiei din Botosani, acesta se poate mandri cu un nucleu de oameni determinati si care vor sa faca un altfel de politica.

„A trecut deja un an de cand partidul nostru, Forta Civica, a fost lansat ca un proiect politic de anvergura. Nu e mult timp, dar s-au intamplat atatea in aceasta scurta perioada. Suntem iata, deja un partid parlamentar si asta nu e putin lucru. Am facut pasi importanti si din punct de vedere organizatoric. Am pus bazele unei cresteri sanatoase a acestei constructii politice, pe temelii solide, pregatind confrutarile electorale ce vor sa vina. Acolo va fi examenul final si momentul asezarii noastre intre fortele politice care conteaza in Romania”, a spus deputatul Cristian Roman in fata celor prezenti la Consiliul National.

Totodata, parlamentarul a tinut sa precizeze ca nu este intamplatoare desemnarea sa de a vorbi in cadrul acestei sedinte.

„Am preluat in urma cu un an presedintia unei organizatii cu vreo 20 de membri si am ajuns in acest moment la peste 600. Ei bine, acest grup de peste 600 de membri reprezinta de fapt nucleul de baza al organizatiei judetene, cu ramificatii in toate localitatile, sunt cei in jurul carora va continua constructia noastra politica. Avem organizatii deja, sau grupuri de initiativa cu coordonatori desemnati, in peste 80% din oarasele si comunele judetului”, a mai spus Cristian Roman.

Cu aceasta ocazie, deputatul de la Forta Civica a anuntat ca la finalul lunii octombrie va organiza prima conferinta judeteana de alegeri, pentru a instala o conducere a filialei aleasa statutar, prin vot.

„Luptam cu mentalitati puternic intiparite, incercam sa convingem un electorat intr-o zona unde – atentie, nu e o gluma – Ion Iliescu inca mai este cautat pe buletinele de vot, unde exista un electorat inca hipnotizat de USL. PSD si PNL vor avea o mare problema la europarlamentare, pentru ca multi vor cauta inca sa puna stampila pe USL. E o realitate cu care ne confruntam si pe care luptam sa o schimbam. Nu vrem sa ne vaicarim si nici sa ne laudam singuri, insa cam asa stau lucrurile. Dar chiar si in astfel de conditii, cel putin la Botosani, suntem acum al patrulea partid ca importanta dupa PSD, PNL si PDL. Deocamdata!”, a mai spus Cristian Roman.

Parlamentarul a facut si o mica gluma legat de Forta Civica.

„Cat priveste activitatea noastra, va rog doar sa dati o simpa cautare Forta Civica pe Google si veti constata ca din primele 5-6 rezultate afisate, trei fac referire la activitatea organizatiei de la Botosani. Nu folositi prescurtarea FC Botosani, ca asa veti constata ca suntem chiar pe primul loc. Microbistii inteleg ce vreau sa spun. Fericita coincidenta nu?”, a glumit Cristian Roman.

Deputatul s-a mai plans si de slaba mediatizare la majoritatea televiziunilor centrale a activitatii partidului si a lui Mihai Razvan Ungureanu. Si el crede ca acest lucru nu este intamplator, adica aceste bariere inseamna ca „cineva se teme de noi”.

El a mai spus ca prin campaniile publicitare in mediul online, in presa tiparita sau la televiziunile locale sunt necesare, iar efectul se simte imediat, mai ales ca timpul este foarte scurt pana la alegerile europarlamentare.

Bineinteles ca nici adversarii politici au fost criticati pentru minciunile cu care au castigat alegerile si acum, cand sunt la putere, ofera foarte mult spectacol si foarte putina performanta.

„Vreau sa spun ca, pentru ei, minciuna a devenit un mod de existenta in politica. Si din pacate, in aceasta tara, minciuna este asociata istetimii. E o cale gresita, e adevarat, si am vazut totusi foarte multi oameni dezamagiti din cauza asta. Aici trebuie sa intervenim noi si sa oferim alternativa de care este nevoie”, a mai adaugat Cristian Roman.

Pe final, parlamentarul a tinut sa sublinieze ideea, care de fapt a si fost tema acestui Consiliu National, ca dreapta trebuie sa fie unita si ca cel mai bine pregatit sa preia functia de presedinte a Romaniei este Mihai Razvan Ungureanu.

„Dreapta nu poate izbandi in Romania decat daca e unita – si nu e. Din pacate, jocul orgoliilor oamenilor de dreapta asigura succesul stangii, usureaza calea acesteia spre noi victorii. Eu sper ca nu vom avea nevoie de inca un dus rece, ca nu va trebui sa simtim pe grumaz bocancul socialist pentru a ne trezi la realitate. Asa ca pentru toti cei care gandesc de dreapta in aceasta tara am doua indemnuri: munca si unitate. Avem in fata un mare examen, un proiect important, acela de a da tarii anul viitor un presedinte de dreapta. Si cred ca sunteti de acord cu mine ca cel mai bine pregatit pentru asta este presedintele nostru Mihai Razvan Ungureanu”, a incheiat deputatul Cristian Roman.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.