COMUNICAT ACL : Marea minciuna care se propaga la adresa candidatului Klaus Iohannis

Europarlamentarul PNL Cristian Busoi a precizat in cadrul unei conferinte de presa organizate astazi, 27 octombrie a.c, ca acuzatiile candidatului PSD la adresa presedintelui Klaus Iohannis, referitoare la faptul ca in cadrul mitingul de la Cluj candidatul ACL ar fi declarat ca „cerem votul ardelenilor impotriva moldovenilor si oltenilor”, reprezinta inca o actiune de dezinformare marca PSD.

„Va aduceti aminte de pliantele otravite pe care Posta Romana le imparte pensionarilor din intreaga tara odata cu cuponul de pensie?!. Aceea e marea dezinformare, marea minciuna care se propaga la adresa candidatului Klaus Iohannis.

O alta dezinformare extrem de periculoasa este aceea ca domnul Iohannis ar fi afirmat acest lucru. Nicio secunda, la niciun miting organizat nu s-au rostit aceste cuvinte. Dimpotriva, viziunea presedintelui Klaus Iohannis este aceea de a-i uni pe toti romanii, de a fi un presedinte echilibrat, care aduna laolalta fortele societatii romanesti, oamenii din toate provinciile istorice pentru ca toata Romania si toti romanii sa o duca mai bine, sa prospere, iar Romania sa se transforme intr-o tara a lucrului bine facut”, a declarat europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, prim-vicepresedinte ACL.

Un alt subiect abordat de europarlamentarul PNL l-a reprezentat situatia sistemului sanitar romanesc si nenumaratele promisiuni guvernamentale, neonorate din nefericire pentru pacienti. Acesta a subliniat faptul ca, desi sistemul sanitar romanesc este subfinantat, pacientii asteapta o noua lista de medicamente compensate, iar spitalele risca sa intre in faliment pe final de an, nemaiputand sa-si plateasca datoriile, Guvernul Romaniei a directionat banii catre marea actiune de atragere a primarilor din opozitie catre PSD.

„Am spus-o raspicat de mai multe ori, cei mai multi primari atrasi in perioada aceasta de traseism politic, au fost atrasi cu fonduri guvernamentale, cu bani ai tuturor cetatenilor, atrasi pentru a produce voturi in favoarea partidului de guvernamant.

Cu cateva miliarde de lei care s-au dat pentru atragerea de primari, cu banii care nu au fost lasati sanatatii la ultima rectificare bugetara, aceia care au fost adusi printr-o mai buna colectare a taxei clawback, puteam asigura atat o finantare mai buna a spitalelor cat si sprijin pentru medicii de familie si programe de sanatate care sa duca la rezolvarea problemelor pacientilor din Romania.

Din pacate, in continuare accesul la medicamente noi, inovatoare, nu a fost rezolvat, lista de medicamente compensate si gratuite nu a fost actualizata. Inca avem programe de sanatate subfinantate, precum cel de cancer, de hemofilie, acolo unde daca s-ar face o finantare adecvata multi dintre concetatenii nostri ar putea duce o viata normala, programul de scleroza multipla sau programul de materiale pentru bolile cardiovasculare si multe altele”, a mai adaugat prim-vicepresedintele ACL Cristian Busoi.

Nu in ultimul rand, acesta a amintit faptul ca viziunea candidatului ACL Klaus Iohannis este aceea de a aseza cu adevarat pacientul in centrul sistemului de sanatate. Presedintelui Romaniei ii revine rolul important de a imprima o directie si o viziune, de a crea dezbatere si consens pe marile teme, iar sanatatea si educatia sunt cele mai importante in viziunea Presedintelui Klaus Iohannis.

„Va fi un Presedinte care va trata sanatatea in mod real ca prioritate, iar acest lucru se va regasi intr-o mai buna finantare a sistemului de sanatate. Presedintele Klaus Iohannis s-a angajat ca in perioada mandatului domniei sale, sanatatea sa beneficieze de 6% din PIB, evident dublata de instituirea unor mecanisme legislative de management, control si sanctiune, de transparenta pentru ca banii pe care ii avem in sistemul de sanatate sa fie cheltuiti corect si eficient”, a mai subliniat prim-vicepresedintele ACL, Cristian Busoi.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.