COMUNICAT: De cine sunt sustinuti finalistii Ponta si Iohannis?

Ponta, sustinut de nucleul USL. Premierul Victor Ponta a intrat in prim-planul politic odata cu numirea sa in fruntea guvernului USL, in urma alegerile parlamentare din 2012.

Venit pe un val de popularitate si sprijinit de aproape toate partidele politice, atat de dreapta cat si de stanga, Victor Ponta a mentinut in jurul sau nucleul USL, chiar si dupa tradarea PNL. Membri marcanti ai PNL au ramas astfel fideli cauzei social-liberale si premierului Victor Ponta.

Un exemplu in acest sens este Calin Popescu-Tariceanu, care impreuna cu Daniel  Chitoiu, si nu mai putin de sase ministri liberali din guvernul USL au ales sa il sprijine pe Victor Ponta in defavoarea  nou-venitului Klaus Iohannis.  

Victor Ponta, candidatul tuturor romanilor

Un alt sustinator al lui Victor Ponta, desi nedeclarat, ramane Corneliu Vadim Tudor. Acesta, alaturi de electoratul sau bine conturat, nu va putea sustine un candidat al unei minoritati precum Klaus Iohannis. Deci, implicit, electoratul Romania Mare se va indrepta natural catre singurul finalist cu un mesaj profund romanesc- Victor Ponta.

Dan Diaconescu, un candidat care mizeaza pe acelasi segment de populatie ca si Vadim Tudor va ramane in tabara lui Victor Ponta. In ciuda excluderii sale din licitatia Oltchim si esecul de la alegerile parlamentare din Gorj, Dan Diaconescu va ramane fidel electoratului si programului sau si va sustine unicul candidat roman din turul II.

Electoratul Roman, cel mai important sustinator al lui Victor Ponta

Cel mai important sustinator al lui Victor Ponta ramane insa Electoratul Roman, atasat de valorile nationale, care nu ar accepta un candidat minoritar. Victor Ponta porneste cu prima sansa in alegerile prezidentiale pentru ca este unicul candidat care raspandeste un mesaj pozitiv si unificator. Victor Ponta aduce un model prezidential diferit de cel promovat in ultimii 10 de Traian Basescu, un model de presedinte demn, care uneste categoriile sociale.
 
Klaus Iohannis, sustinut de oamenii presedintelui Traian Basescu

Klaus Iohnnis, cunoscut mai degraba ca presedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Romania decat ca presedinte al PNL se bazeaza pe sustinerea PDL. Insa, PDL ramane un partid aflat inca sub sfera de influenta a presedintelui Traian Basescu.

Nume precum Adriean Videanu, Emil Boc, Vasile Blaga, Roberta Anastase se ascund in spatele lui Klaus Iohannis pentru a  mai prinde un mandat in functii de inalta demnitate. Iohannis ramane astfel prizonierul intereselor politice ale PDL si PNL care asteapta o rasplata pe masura pentru finantarea si sustinerea in  campania electorala.   

Jocul falsei concurente: Talibanii basisti si Obsedatii justitiari

Pozitia proasta in fata lui Victor Ponta il face pe Klaus Iohannis sa accepte ajutorul Elenei Udrea si Monicai Macovei. Ambele candidate fac jocul falsei concurente pentru a activa un segment de populatie la care Klaus Iohannis nu ar avea acces- ”talibanii basisti” si ”obsedatii justitiari”.

”Talibanii basisti”, cei care vad in Elena Udrea  imaginea presedintelui Basescu si ”Obsedatii justitiari”, electoratul care reactioneaza la discursul vehement si justitiar al Monicai Macovei sunt doua tipologii pe care Klaus Iohannis mizeaza in turul II.
 
Iohannis, candidatul minoritatilor nationale

Klaus Iohannis, pana nu demult presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania si exponent al unei minoritati nationale este sustinut in mod natural de minoritarii maghiari.

Sustinerea acestora este conditionata in schimb de satisfacerea pretentiilor privind autonomia teritoriala pe criterii etnice.  Iar Klaus Iohannis, care nu poate rata oportunitatea de a deveni presedinte nu va avea de ales decat sa indeplineasca   dorintele tuturor celor care il sustin in turul II.

(Acest material reprezinta punctul de vedere al PSD Botosani)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.