Home Politica COMUNICAT: Dolineaschi despre Turcanu: „A devenit un mic Basescu de Botosani”

COMUNICAT: Dolineaschi despre Turcanu: „A devenit un mic Basescu de Botosani”

Presedintele PSD Botosani, deputatul Andrei Dolineaschi, a reactionat dur la acuzatiile formulate de seful PNL, Florin Turcanu, impotriva primarului PSD Stefanel Rusu, din orasul Stefanesti, despre care a afirmat, ca ar fi folosit ilegal materiale de constructii de la o serie de obiective dezafectate ale societatii Nova ApaServ.

Liderul social-democrat a spus ca Florin Turcanu copiaza modelul Basescu de intimidare a adversarilor politici prin sugestia ca ar detine informatii compromitatoare la adresa acestora, fara a avea insa dovezi in acest sens.

„Domnul Turcanu a devenit un mic Basescu de Botosani. A inceput sa copieze modelul prezidential de intimidare a adversarilor politici: spune ca are cine stie ce informatii incriminatoare despre cineva care il deranjeaza, fara a aduce nicio proba in sustinerea acuzatiilor. Scopul e doar de a introduce in spatiul public suspiciuni cu privire la onestitatea unor primari care nu sunt din partidul sau”, a declarat Dolineaschi.
 
Presedintele PSD Botosani a subliniat ca Florin Turcanu amesteca administratia cu politica, prin atacul incorect la adresa unor primari de la alte formatiuni politice.

„Domnul Turcanu  foloseste  functia de presedinte al Consiliului Judetean pe post de rampa de lansare a atacurilor politice impotriva unor primari de alta culoare politica. Amesteca deliberat politica si administratia. Este cu totul incorect si neobisnuit pentru un presedinte de CJ sa ataci in public un primar fara a incerca macar sa vorbesti in prealabil cu acesta pentru a verifica informatiile. Este limpede ca nu-l intereseaza buna functionare a administratiei, ci doar crearea de scandaluri politice”, a spus Dolineaschi, care a mai adaugat ca „dupa formarea Aliantei Raului PNL-PDL, presedintele liberalilor din Botosani s-a molipsit rapid de practicile PDL-iste: atacuri murdare, la persoana, sustinute doar de o propaganda agresiva, inspirata de practicile comuniste”.

Dolineaschi a subliniat ca presupusa acuzatie impotriva primarului PSD din Stefanesti are la baza chiar semnatura presedintelui Consiliului Judetean, Florin Turcanu. „In realitate, chiar domnul Turcanu a semnat documentul prin care a fost infiintata comisia de predare-primire dintre Nova ApaServ si Primaria Stefanesti. Aceasta comisie a aprobat, pe baza de proces-verbal, transferul materialelor de constructii recuperate din obiectivele dezafectate ale societatii Nova ApaServ. Totul a fost transparent si la vedere, cu aprobarea comisiei domnului Turcanu”, a explicat presedintele PSD Botosani.

Exit mobile version