COMUNICAT – Firea: Cei care nu au copii nu pot fi Presedinte! Oare Ion Iliescu ce ar spune?

Declaratiile doamnei Gabriela Vranceanu Firea, conform carora oamenii care nu au copii sunt rai si nu au drepturi depline, ne-au oripilat pe toti, acestea fiind  inadmisibile si lovind puternic un important segment de cetateni care se confrunta cu o grava problema de sanatate.

Evlavioasa doamna Firea face o discriminare grava aruncand anatema asupra cuplurilor infertile, cupluri lovite deja de crunta neputinta de a-si implini, poate, cel mai mare vis al lor, acela de a avea copii.

“Ok, nu poti avea copii, adopta”, spune senina aceeasi doamna. Dar, oare, toate cuplurile infertile care-si duc zilnic aceasta povara sunt pregatite sau au posibilitatea sa adopte? Pot ele trece peste suferinta din interior, peste durerea de a nu putea avea un mostenitor sange din sangele lor? Pot toate aceste cupluri transforma disperarea in dragoste pentru un copil adoptat? Multe dintre ele nu pot si nu trebuie judecate. Nici macar comentate! Este alegerea lor, asa cum au ales sa-si traiasca viata pana la sfarsitul zilelor doar in doi. O alegere personala, interioara, complexa, luata dupa lungi si dureroase analize.

Cu ce sunt aceste cupluri mai prejos decat cele care au copii? Cu siguranta nu cunosc multiplele fete ale fericirii ca cele cu mostenitori, dar nu sunt cu nimic mai “nefamiliste”, “incomplete”, asa cum le eticheteaza stimabila doamna Firea.

Cei 10 zece ani de mandat ai lui Ion Iliescu nu au fost prosti pentru ca acesta nu are mostenitori.

Guvernarea PSD nu este proasta pentru ca Victor Ponta este la a doua casnicie!

Purtatorul de cuvant al campaniei prezidentiale PSD nu spune prostii pentru ca fiul ei nu a luat BAC-ul!

Aceste lucruri se intampla pentru ca respectivii sunt incompetenti!

Chiar daca este campanie electorala, ACL nu face acuze abjecte bazandu-se pe relatiile din interiorul familiei. ACL si Klaus Iohannis vorbesc in aceasta campanie despre viitorul Romaniei, despre o viata mai buna pentru cetatenii acestei tari la ei acasa, despre Romania lucrului bine facut.

Si ca sa inteleaga doamna ce discriminare crunta a scos pe gura, ii precizez ca 25% dintre cuplurile din Romania sunt infertile. Pentru acestea, guvernarea PSD, a doamnei Firea, nu face nimic. Nu avem inca o lege a reproducerii umane asistate medical, iar, sub guvernarea domnului Ponta, pana si singurul program care se deconta prin Fondul Unic de Asigurari Sociale de Sanatate a fost stopat, transformand tara noastra, practic, in singura tara europeana care nu acorda niciun fel de sprijin cuplurilor care au nevoie de ajutor medical in dorinta lor de a deveni parinti.

Despre asta ar trebui sa vorbim, doamna Firea! Despre masuri de incurajare a natalitatii, despre masuri de sustinere a unei liste lungi de categorii sociale care au nevoie de sprijinul guvernului. Despre proiecte si masuri concrete! Nu despre mizerii ordinare spuse la ceas de elucubratie maxima!

Rusine sa va fie, doamna purtator de cuvant al campaniei prezidentiale pentru Victor Ponta!

Va cer ferm, doamna Firea, sa va cereti scuze fata de aceste familii si  sa va retrageti cuvintele grele, altfel ma voi vedea obligata sa ma adresez Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Deputat PNL,

Pocora Cristina

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.