COMUNICAT PMP: Elena Udrea: „Ponta sa se retraga si sa isi dea demisia din functia de prim-ministru. A incalcat Constitutia si legea si i-a mintit pe romani”

Presedintele PMP, Elena Udrea, a sustinut o conferinta de presa la sediul partidului, ca urmare a declaratiilor facute de Presedintele Traian Basescu despre faptul ca Victor Ponta a fost ofiter SIE in perioada 1997-2001, fapt ascuns de actualul Premier.

Elena Udrea l-a acuzat pe Victor Ponta ca a incalcat Constitutia si legile in vigoare, aflandu-se in incompatibilitate atunci cand a ocupat functia de procuror si a avut calitatea de ofiter SIE.

„Domnul Victor Ponta a fost ofiter acoperit si era in acelasi timp si procuror al Romaniei. Conform Constitutiei din 1991, in vigoare pana in 2003, la Art. 131, alineatul 2, se specifica faptul ca functia de procuror este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior. De asemenea, Victor Ponta a incalcat Legea 92/1992, Art. 111, in care  se spune ca functia de magistrat este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior”, a declarat candidatul PMP.

„Domnul Victor Ponta este intr-o situatie de ilegalitate si de imoralitate. Dansul a mintit si continua sa minta despre trecutul lui. Cata incredere poti avea intr-un om politic care se vrea presedintele Romaniei, avand in vedere ca nu pune pret pe Constitutie si pe legile tarii?”, a punctat Elena Udrea.

Candidatul PMP a cerut retragerea din cursa prezidentiala a lui Victor Ponta si demisia din functia de Prim-ministru.

De asemenea, Elena Udrea a anuntat sesizarea organelor de ancheta privind incalcarea Legii 92/1992 si a Constitutiei Romaniei.

„Cer dizolvarea comisiilor de control SIE din Parlamentul Romaniei, care in tot acest timp au stiut si au acoperit aceasta situatie. De asemenea, solicit infiintarea a doua comisii de ancheta parlamentara in acest caz: una care sa verifice cum a fost posibil ca in toti acesti ani Constitutia Romaniei si legile statului sa fie incalcate si a doua care sa analizeze comportamentul fostului sef SIE, Teodor Melescanu”, a afirmat candidatul PMP.

Candidatul PMP a aratat ca Teodor Melescanu este la fel de vinovat in acest caz pentru ca l-a acoperit pe Victor Ponta.

„In calitate de sef SIE l-a acoperit pe Victor Ponta, i-a spijinit initiativele legislative pe care Victor Ponta le-a avut in ultimul an, pentru a acoperi situatia in care s-a aflat in perioada 1997-2001. Melescanu i-a ascuns Presedintelui Romaniei informatii care erau in indatorirea sa sa le comunice”, a declarat Elena Udrea.

„Este o situatie nemaiintalnita, care face ca Romania sa para o tara anormala. In aceasta competitie pentru Presedintia Romaniei, primii doi candidati ar putea fi declarati incompatibili. O competitie pentru cea mai inalta functie in stat in care, cel putin, primii doi candidati pot fi declarati incompatibili ne plaseaza intr-o postura necredibila si neserioasa in fata partenerilor externi. Trebuie sa oprim situatiile de anormalitate”, a concluzionat Elena Udrea.

Departamentul de Comunicare al PMP

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.