Comunicat PNL- Victor Ponta catre romanii din diaspora: Pregatiti-va portofelul pentru a achita nota de plata a guvernarii mele incompetente!

Alianta Crestin-Liberala dezaproba maniera zeflemitoare si complet lipsita de respect in care Victor Ponta i-a tratat pe romanii din diaspora pe care i-a intalnit la sfarsitul saptamanii trecute la Torino si Madrid.

“Constat cu regret ca Victor Ponta nu are nici cea mai mica intentie de a-i aduce pe romanii care muncesc in strainatate inapoi acasa. Marea unire de care vorbeste prezidentiabilul PSD este, in fapt, marea dezbinare la care indeamna Victor Ponta prin atitudinea sfidatoare la adresa romanilor din afara granitelor. Cum isi imagineaza oare candidatul PSD la Presedintia Romaniei ca ii poate convinge pe cei din diaspora sa revina in tara cu avertismente de genul: Pregatiti-va portofelul pentru a achita nota de plata a unei guvernari incompetente!?”, declara Klaus Iohannis.

Candidatul ACL la alegerile prezidentiale mai spune ca de fapt Victor Ponta a facut ce stie mai bine – sa-i sfideze pe romani.

“Incapabil sa ofere solutii la problemele semnalate de oamenii cu care s-a intalnit in Italia si Spania, Victor Ponta a facut ce stie el mai bine: i-a sfidat. Si nu oricum, ci pe banii romanilor. Pentru plimbarea sa electorala, premierul – candidat Victor Ponta s-a folosit de aparatul guvernamental pentru a strange voturi de la romanii din Italia si Spania. Ministerul Afacerilor Externe si Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni i-au asigurat prezidentiabilului PSD toate conditiile necesare pentru buna desfasurare a campaniei sale electorale”, mai spune Klaus Iohannis.

Candidatul ACL la prezidentiale isi exprima convingerea ca “romanii din afara granitelor stiu la ce pericol va fi expusa Romania daca va ajunge sa fie condusa de un presedinte ca Victor Ponta si vor sanctiona la urne incercarea acestuia de a ajunge la Palatul Cotroceni”.

Spre deosebire de Victor Ponta, candidatul Aliantei Crestin-Liberale, Klaus Iohannis, este preocupat de situatia romanilor din diaspora. Una dintre primele masuri pe care le va adopta in calitate de presedinte al Romaniei va fi crearea unui Consiliu Consultativ format din reprezentantii comunitatilor de romani de peste granita. Acest Consiliu va trebui sa constituie cadrul in care vor fi dezbatute temele ce preocupa romanii din afara granitelor si armonizate pozitiile institutiilor.

”Statul roman are datoria de a lua toate masurile necesare pentru ca milioanele de romani care muncesc si traiesc in afara granitelor sa aiba toate conditiile pentru a-si exercita dreptul fundamental la vot. In acest sens, reamintesc ca ACL a depus proiectul votului prin corespondenta care, in conditiile asigurarii unei depline securitati, permite tuturor conationalilor nostri sa-si exprime optiunea electorala”, a mai precizat candidatul ACL.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.