COMUNICAT – PSD Botosani ii cere lui Klaus Iohannis sa isi ceara scuze fata de profesori

PSD Botosani cere candidatului ACL, Klaus Iohannis, sa-si ceara public scuze fata de dascalii botosaneni pe care acesta i-a jignit in ultimele sale declaratii, prin afirmatia ca profesorii care nu au reusit sa-si cumpere sase case din banii obtinuti din meditatii au avut „ghinion”.

„Dincolo de expresia vulgara pe care domnul Iohannis a folosit-o in acel interviu, cel mai grav este modul in care se raporteza dansul la colegii sai de breasla. Expresia folosita denota o atitudine aroganta, superioara, care contrasteaza cu faptul ca domnul Iohannis nu stie ce reprezinta salariul minim pe economie. Se pare ca e o distanta mare intre situatia fianciara a domnului Iohannis cu sase case si o mare parte a populatiei care este platita cu salariul minim pe economie”, a declarat Doina Federovici, vicepresedinte PSD.
 
Social-democratii condamna atitudinea sfidatoare si jignitoare a candidatului ACL fata de profesorii romani, despre care acesta a prezumat ca ar putea „inghiti” explicatia ca cele sase case ale sale ar fi fost cumparate din banii obtinuti din meditatii.
 
„Nici pana acum domnul Iohannis nu a explicat cum si-a cumparat cele sase case. Povestea cu banii din meditatii nu tine si e jignitoare la adresa inteligentei romanilor. Domnul Iohannis reprezinta o minoritate respectabila, dar acest lucru nu-i justifica atitudinea superioara fata de restul populatiei. Romanii nu sunt cu nimic mai prejos decat sasii sau maghiarii. Deci sa nu-si imagineze domnul Iohannis ca romanii sunt mai naivi si ar putea inghiti explicatia cu cele sase case cumparate din banii de meditatii”, a adaugat Doina Federovici.
    
Miercuri, 16 octombrie, in cadrul unui interviu, candidatul ACL la prezidentiale a declarat ca si-a cumparat toate cele sase case din declaratia sa de avere ”prin munca cinstita”, prin meditatii oferite elevilor.  Intrebat despre faptul ca sunt multi profesori care au muncit o viata intreaga, dar care nu isi permit sa isi cumpere atatea locuinte, acesta a raspuns sec: ”Ghinion!”.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.