COMUNICAT PSD: Candidatii la prezidentiale, intre crestere economica si austeritate

Crestere economica si masuri sociale
Principalele linii economice ale programului prezidential al lui Victor Ponta vizeaza consolidarea cresterii economice din ultimii ani si crearea de noi locuri de munca, in paralel cu implementarea masurilor de protectie sociala.

Argumentul lucrurilor deja facute

Ponta are argumentul lucrurilor deja realizate: reducerea TVA la paine, de la 24% la 19%, reducerea taxei CAS cu 5 puncte procentuale, cresterea salariului minim pe economie de la 700 la 900 de lei si a pensiei medii de la 800 la 845 de lei. In plus, Victor Ponta are in „palmares” si obtinerea in 2013 a primului loc in Uniunea Europeana la crestere economica.

De asemenea, s-a aprobat deja dublarea alocatiilor incepand cu 1 noiembrie si cresterea pensiilor cu inca 5%, de la 1 ianuarie 2015.

Munca, motorul dezvoltarii economice

Obiectivul lui Victor Ponta este ca un numar cat mai mare de cetateni din segmentul de saracie sa treaca treptat in randurile clasei de mijloc. In viziunea candidatului PSD, motorul principal al dezvoltarii economice trebuie sa fie munca, iar in acest sens tinta principala pentru urmatorii ani trebuie sa fie crearea de noi locuri de munca, in special pentru tineri, si sprijinirea micilor intreprinzatori.

Reducerea taxelor si garantia cresterii veniturilor

Victor Ponta este singurul candidat la Presedintie care a redus taxele (TVA la paine si CAS) si care poate garanta ca nu va taia niciodata pensiile si slariile. Niciun alt candidat nu a facut un angajament in acest sens.

Austeritate fara solidaritate

Directiile economice vizate de Klaus Iohannis in programul sau prezidential se axeaza in principal pe renuntarea la politicile protectioniste si reducerea semnificativa a cheltuielilor publice, inclusiv la nivelul pensiilor si salariilor.

Schimbarea sistemului de pensii si renuntarea la principiul solidaritatii

Una dintre cele mai importante masuri prevazute in programul prezidential al lui Klaus Iohannis este schimbarea radicala a sistemului de pensii, printr-o trecere de la principiul solidaritatii in care toti cetatenii contribuie intr-un fond unic, la principiul individualitatii in care fiecare isi strange contributia intr-un cont personal. Prin urmare, statul nu va mai garanta pensiile. „Voi solicita decidentilor politici sa-si indrepte atentia catre alte formule de asigurare de venituri la batranete”, se arata in programul lui Iohannis.

Revenirea la modelul austeritatii

In spatele lui Iohannis, in partidul care il sustine, se afla fostii lideri PDL, Boc, Blaga,
Videanu sau Roberta Anastase care sunt adeptii modelului economic bazat pe austeritate, model acceptat public de catre Klaus Iohannis.

Politica externa copiata de la Udrea

Un fapt interesant in programul lui Iohannis e ca fragmente intregi din sectiunea Politica Externa sunt copiate ad literam din programul Elenei Udrea.  

(Acest material reprezinta punctul de vedere al PSD Botosani)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.