COMUNICAT PSD: Rectificare bugetara pozitiva pentru judetul Botosani

Rectficarea  bugetara  pe  care  Guvernul  Ponta  a  aprobat-o  in  sedinta  din  3 decembrie transfera resurse financiare catre plata unor datorii, catre persoane fizice care si-au castigat in instanta drepturi de natura salariala sau catre persoane juridice, precum si catre sectoare prioritare cum ar fi Armata sau Sanatatea.

Cea de-a treia rectificare a anului 2014 este una pozitiva, fiind vorba de 4,4 miliarde de lei care vor fi alocati pentru diverse plati. 
 
Cele mai importante sume au fost alocate pentru plata titlurilor executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar – 2,3 miliarde de lei – si pentru plata arieratelor autoritatilor locale, inclusiv cele ale institutiilor finantate de la bugetele locale – 527 de milioane de lei.
 
 „La nivelul judetului Botosani rectificarea bugetara aduce suplimentari de fonduri pe 4 axe:
 
1. Invatamant – hotarari judecatoresti pentru plata salariilor a peste 5400 de persoane din unitatile de invatamant preuniversitar de stat – 32002 mii lei, hotarari judecatoresti pentru plata salariilor pentru invatamantul special si centrele judetene de resurse si asistenta educationala  – 825 mii lei, finantarea de baza a unitatilor de invatamant preuniversitar de stat – salarii, sporuri, indemnizatii si alte drepturi salariale – 2600 mii lei
 
2. Achitarea arieratele unitatilor administrativ teritoriale din judetul Botosani inregistrate la 31 octombrie 2014 (Mihalaseni, Trusesti, Varfu Campului, Vorona)
 
3. Achitarea ratelor aferente imprumuturilor unitatilor administrativ teritoriale – 586.18 mii lei
 
       4.  Plata drepturilor asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizatiile persoanelor cu handicap – 2900 mii lei
 
Guvernul a lucrat in ritm accelerat pentru finalizarea noului buget, cel pentru anul 2015 – in care avem certitudinea ca exista finantare pentru studiul de fezabilitate si proiectare pentru modernizarea drumului Botosani-Targu Frumos, dar si pentru alte obiective de investitii importante pentru botosaneni. Noul buget pentru anul 2015 va demonstra ca toate lucrurile spuse in campania electorala despre cresterea taxelor si renuntarea la cota unica au fost minciuni electorale si guvernul gestioneaza cu maxima responsabilitate banul public.” a declarat senatorul PSD Doina Federovici.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.