COMUNICAT PSD: Trocul dintre UDREA si IOHANNIS Ce-i va cere Udrea lui Iohannis pentru sustinerea in turul II?

Intrarea Elenei Udrea in campania electorala a urmarit de la inceput sprijinirea candidatului Aliantei PDL-PNL, Klaus Iohannis. Acesta risca sa fie puternic asociat cu persoana lui Traian Basescu mai ales dupa ce reprezentantul minoritatii germane fusese surprins cand intra in resedinta presedintelui, la Vila Lac 3.

Pentru a scapa de eticheta de „omul lui Basescu”, Iohannis avea nevoie ca in cursa sa intre un candidat care sa fie perceput intr-o mai mare masura drept apropiat al presedintelui. Asa a fost lansata candidatura de sacrificiu a Elenei Udrea.

Desi aparent Basescu si Udrea par a fi in antiteza cu Iohannis, turul al doilea va devoala intelegerea secreta dintre cei trei. Scopul e ca Udrea sa capteze o parte cat mai mare din electoratul lui Basescu, la care Iohannis nu ar fi avut niciodata acces. In turul doi, Udrea le va spune alegatorilor sai ca Iohannis este raul mai mic in comparatie cu Victor Ponta. Este deci destul de evident ce ofera Udrea. Intrebarea e ce va primi in schimb.
 
Functia de vicepremier intr-un posibil Guvern Traian Basescu

In cercurile politice se vorbeste ca Elena Udrea i-ar fi cerut lui Ioahannis pozitia de prim ministru intr-un viitor guvern PMP-PDL-PNL. Pe de alta parte, se spune ca aceasta pozitie ii este deja rezervata lui Traian Basescu, care este de altfel artizanul intregului plan care l-ar face pe Iohannis presedinte. Totusi, Elena Udrea incearca sa supraliciteze functia de prim-ministru pentru a fi sigura ca nu i se va refuza pozitia de vicepremier.
Aceasta inseamna ca Udrea va fi numarul 2 intr- un Guvern Basescu.

Ministerul Dezvoltarii, din nou telegondole si partii de schi in soare

Nimeni nu se mai indoieste ca Elena Udrea va reveni in fruntea Ministerului Dezvoltarii Regionale, ca rasplata la sustinerea in turul II a lui Klaus Iohannis. Nu intamplator, toata campania Elenei Udrea seamna mai degraba cu un program de promovare al viitorului ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, pe care l-a mai condus in guvernele Boc. Revenirea Elenei Udrea in fruntea acestui minister va insemna revenirea la investirile bombastice in telegondole, terenuri de fotbal in panta, bazine de inot in sate fara apa curenta si partii de schi pe versantii orientati catre soare.

Sefia Camerei Deputatilor pentru Roberta Anastase
 
In cursul negocierilor ce se vor purta pentru sustinerea in turul al II-lea, Elena Udrea „va ceda” sefia ambelor camere ale Parlamentului, insa doar cu conditia ca presedintia Camerei Deputatilor sa revina Robertei Anastase, o buna prietena a Elenei Udrea si o sustinatoare fidela a lui Basescu, dar care acum este colega de partid cu Klaus Iohannis.

Controlul Justitiei, la Traian Basescu

Ca si Basescu, Elena Udrea este amenintata de inceperea mai multor dosare de coruptie in cazul in care actualul presedinte va pierde controlul asupra Justitiei: Dosarul Alro, Afacerile controversat ale lui Cocos, Dosarul Gala Bute, Afacerea Nana, sunt doar cateva motive pentru ca Udrea sa-i ceara lui Iohannis ca numirile sefilor de parchete sa-i revina lui Traian Basescu.

(Acest material reprezinta punctul de vedere al PSD Botosani)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.