Costel Lupascu deputat PSD Botosani: „Guvernul PSD asigura accesul la medicamente gratuite pentru toate categoriile sociale”

Deputatul PSD Costel Lupascu a declarat miercuri ca Guvernul Grindeanu trebuie sa revina la realizarea programului de guvernare al PSD si sa ia masuri pentru a asigura accesul la medicamente pentru toate categoriile sociale.

„Conform Institutului Național de Statistica, o familie din Romania cheltuie in medie 60 de lei pe luna pentru medicamente si alte produse medicale. La pensionari, cheltuielile depasesc in medie 90 lei pe luna. Dar acolo unde sunt probleme medicale mai serioase, sumele cresc semnificativ, iar familiile sarace nu si le pot permite. E nevoie ca Guvernul sa vina cu solutii pentru a asigura dreptul constitutional la sanatate, pe care il are orice cetatean din aceasta tara”, a declarat Costel Lupascu.

In opinia deputatului Costel Lupascu, Guvernul ar trebui sa prevada ca pentru fiecare afectiune, pacientii sa aiba o optiune terapeutica pe care si-o pot permite, mergand pana la gratuitatea completa.

„Eu consider  ca fiecare pacient care pleaca de la medicul curant cu o reteta si intra intr-o farmacie trebuie sa isi poata achizitiona medicamentele de care are nevoie, indiferent de nivelul veniturilor. Aceasta inseamna, sa avem cel putin un echivalent farmaceutic gratuit pentru fiecare tip de tratament. Exista o astfel de masura in programul de guvernare al PSD, iar in opinia mea ar trebui ca aceasta sa fie introdusa chiar din acest an”, a explicat Costel Lupascu.

Reprezentantul PSD a mai spus ca orice zi de intarziere privind intrarea in vigoare a Legii bugetului de stat pentru anul 2017 reprezinta bani in plus pe care cetatenii ii vor scoate din buzunar pentru plata medicamentelor.

„Daca Guvernul Grindeanu si-a propus sa introduca aceasta masura de a exista un medicament gratuit pentru fiecare afectiune, atunci inseamna ca orice zi de intarziere pana la publicarea Legii bugetului in Monitorul Oficial inseamna bani in plus pe care oamenii ii scot din buzunar pentru achitarea medicamentelor de care au nevoie. Fac un apel imperetiv la adresa  domnului Presedinte Iohannis sa se gandeasca la toti cetatenii Romaniei si sa promulge Legea Bugetului de Stat pentru anul 2017, sa lase Guvernul Romaniei sa isi faca treaba si sa realizeze in interesul cetatenilor tot ce a promis in campanie”, a precizat deputatul Costel Lupascu.

comunicat

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.