Costel Lupascu: „Programul national de dezvoltare locala, extins cu 9500 de obiective de investitii, majoritatea in domeniul sanatatii si educatiei”

Deputatul PSD Costel Lupascu a anuntat astazi ca va sustine in Parlament includerea la finantare in bugetul pentru acest an a celor 9.500 de obiective de investitii din cadrul Programului national de dezvoltare locala aprobat in sedinta de Guvern din aceasta saptamana.

„Cea mai importanta masura a Guvernului PSD de care vor beneficia toti romanii este aprobarea etapei a doua a Programului national de dezvoltare locala prin care vor fi realizate 9500 de obiective de investitii, majoritatea in domeniul sanatatii si educatiei. Toate aceste investitii inseamna si constructii, extinderi, reabilitari, modernizari si dotari ale scolilor si gradinitelor, spitalelor, precum si realizarea de poduri, podete, pasaje, extinderi ale sistemelor de iluminat public stradal, cu prioritate in mediul rural. Din Parlament voi promova aplicarea programului de guvernare prezentat de PSD in campania pentru alegerile parlamentare si voi elabora initiative legislative pentru implementarea cat mai rapida a masurilor economice si sociale prin care sa creasca veniturile romanilor si sa scada nivelul taxelor si impozitelor”, a declarat Costel Lupascu.

O alta masura importanta a Guvernului condus de prim-ministru Grindeanu este cresterea salariului minim de la 1 februarie, precum si majorarea cu 20% a salariilor personalului din institutiile şi autoritatile publice ale administratiei publice locale. In acelasi timp, Guvernul PSD condus de prim-ministrul Grindeanu a decis finantarea integrala de la bugetul de stat a indemnizatiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav si a drepturilor asistentilor personali ai acestora. Pana acum, finantarea se asigura in proportie de maxim 90% de la bugetul de stat.

„Cred ca botosanenii pot sa remarce o schimbare de optica a PSD fata de alte partide. Una din primele masuri pe care le-am promis in noiembrie anul trecut a fost cresterea salariului minim la 1.450 lei in 2017. Aceasta masura va intra in vigoare de la 1 februarie. Romania a fost o anomalie in peisajul european. In timp ce toate celelalte state si-au crescut progresiv salariul minim pe economie, noi l-am mentinut la un nivel scazut, iar acest lucru a adancit nivelul de saracie si decalajele sociale. In perioada 2012-2015, PSD a crescut salariul minim de la 700 lei la 1050 lei pentru a mari puterea de cumparare pentru 1,5 milioane de salariati. Guvernul Grindeanu a crescut salariul minim in continuare pentru a asigura corelatia dintre cosul minim de consum si nivelul veniturilor”, a subliniat deputatul PSD Costel Lupascu.

comunicat

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.