COSTEL ȘOPTICĂ, senator PNL: „Guvernul PSD ar putea fi acuzat de subminarea securității naționale”

România a ajuns în prezent o țară extrem de săracă în păduri, cu un procent de împădurire de aproximativ 27%, după ce în urmă cu 200 de ani aveam aproximativ 60%.

Una dintre problemele abordate de senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, a fost cea legată de pierderile generate de defrișările masive ale pădurilor din România. În acest sens, liderul liberal s-a adresat oficial, în cadrul unei interpelări parlamentare, ministrului Apelor și Pădurilor, căruia i-a solicitat lămuriri față de subiectul amintit.

„România a ajuns în prezent o țară extrem de săracă în păduri, cu un procent de împădurire de aproximativ 27%, după ce în urmă cu 200 de ani aveam aproximativ 60%. Comparativ, procentul de împădurire pentru Slovacia este de 63%, Austria 47%, Bosnia 43%, Slovacia 41%, iar media Uniunii Europene este de 42%”, a afirmat Costel Șoptică în documentul citat.

În finalul interpelării, parlamentarul botoșănean a cerut răspuns la următoarele aspecte: „1. Care sunt cauzele defrișărilor masive din ultimii 27 de ani din România, și din județul Botoșani, și câtă suprafață de pădure s-a pierdut în total?; 2. Ce pierderi financiare a avut România, în general, și județul Botoșani, în special, de pe urma tăierilor incontrolabile ale pădurilor?; 3. Are România o strategie privind împăduririle și, dacă da, ce presupune aceasta?”.

„În ciuda declarațiilor sforăitoare ale actualilor guvernanți, aceștia nu au reușit până acum să rezolve problemele defrișărilor masive a aurului verde din țară, iar pierderile survenite în urma acestui jaf de proporții sunt enorme! Guvernarea PSD continuă sfidarea la adresa românilor, iar distrugerea pădurilor continuă fără ca vinovații să fie trași la răspundere. Astfel, Guvernul ar putea fi acuzat de subminarea securității naționale, deoarece dezinteresul pentru defrișările uriașe ale pădurilor noastre pune în pericol însăși viața viitoarelor generații”, a concluzionat senatorul Costel Șoptică.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.