COSTEL ȘOPTICĂ, senator PNL: „1 Decembrie este momentul cel mai vibrant al țării noastre”

Se împlinesc astăzi 99 de ani de când, la Alba Iulia, în ziua de 1 Decembrie 1918, s-a desăvârșit într-o atmosferă înălțătoare, momentul culminant al istoriei poporului român: Marea Unire a tuturor românilor.

Decizia și chibzuința matură a națiunii de a-și defini soarta viitoare, pentru tot restul zilelor ce va să vină, constituie cel mai însemnat act din istoria milenară, dramatică și eroică a poporului român. Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a votat în unanimitate istorică „Declarația de Unire cu Țara”, act cu valoare simbolică, care ne însuflețește și astăzi să fim mândri de noi, mândri de România, mândri că suntem români.

La ceas aniversar, cred că toată suflarea românească, de aici și de peste hotare, de la conducătorii țării la oamenii simpli, trebuie să își reamintească și să învețe înălțătoarele vorbe rostite acum 99 de ani: „Unirea face puterea!”. Numai prin unitate, sacrificiu, toleranță și bună-înțelegere între români vom reuși să găsim calea spre progres, spre dezvoltarea țării, spre un trai mai decent pentru oameni.

1 Decembrie este momentul cel mai vibrant al țării noastre. Este ziua în care fiecare dintre noi, cei ce simțim românește, trebuie să reflectăm asupra activității noastre, să gândim pozitiv, să căutăm să ne perfecționăm în tot ceea ce facem! Este momentul să ne mai iubim unii pe alții și să iubim, și mai mult, din tot sufletul, România!

Vă doresc tuturor multă sănătate, putere de muncă și împlinirea tuturor dorințelor.

La Mulți Ani, România!

La Mulți Ani, dragi botoșăneni!

La Mulți Ani, români de pretutindeni!

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.