COSTEL ȘOPTICĂ, senator PNL: „Guvernul PSD-ALDE este unul expirat, care va ajunge pe panoul «Așa nu!» al istoriei!”

Costel Soptica - senator PNL

Demersul Partidului Național Liberal de a introduce moțiunea de cenzură la adresa Guvernului PSD, sub genericul „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, este perfect justificat de realitatea României și a vieții românilor din acest an, este de părere parlamentarul liberal.

„Pe bună dreptate, se vede cu ochiul liber că românii au început deja să plătească carul cu pomeni electorale servit haotic și total inoportun de această guvernare. Se impune, așadar, retragerea încrederii acordată Guvernului PSD, ca fiind unica soluție de a stopa distrugerea economiei, atacurile repetate la Justiție și degradarea continuă a României, ce poate culmina cu scoaterea sa chiar din Uniunea Europeană”, a declarat senatorul Costel Șoptică.

Inițiativa Partidului Național Liberal este, în esență, răspunsul la valul nemulțumirilor românilor, care au înregistrat în acest an cele mai multe zile de proteste la nivel național de după 1990.

„Guvernarea PSD-ALDE are drept «reușite» bulversarea tuturor domeniilor de activitate, atât în sănătate și educație, în justiție și în infrastructură, cât și în domeniul fiscal. Moțiunea de cenzură evidențiază că, în loc ca românii să se bucure concret și în propriul nivel de trai de mult trâmbițata creștere economică din acest an, acest lucru a fost anulat pur și simplu prin măsurile populiste și haotice luate în economie de reprezentanții Executivului, condus, la propriu și la figurat, de către Liviu Dragnea”, a mai declarat senatorul Costel Șoptică.

Programul de guvernare despre care PSD susține că este o victorie cvasi-totală este, în realitate, o iluzie deșartă, o minciună sfruntată la adresa milioanelor de români păcăliți la alegerile parlamentare de anul trecut. Totul a culminat cu modificările legislației fiscale, care au fost efectuate pur și simplu împotriva salariaților și a firmelor din România, fapt de netolerat într-o economie de piață a unei societăți democratice, este de părere parlamentarul liberal.

„Bulversarea Codului fiscal a fost făcută pe genunchi, fără explicațiile de rigoare către români, fără un studiu de impact, fără dialog și susținere din partea patronatelor și sindicatelor. S-a ajuns astfel la o harababură fiscală de proporții, în care cuvântul de ordine este imprevizibilitatea, în locul predictibilității! În plus, acest Guvern contra României și românilor a eliminat plafonarea contribuțiilor sociale, a plafonat indemnizațiile pentru creșterea copilului, a reintrodus supraacciza la carburanți, a majorat taxarea contractelor part-time, și a luat alte măsuri îndreptate pur și simplu împotriva populației”, a spus senatorul Costel Șoptică.

Partidul Național Liberal spune că este în asentimentul românilor, care constată acum, aproape de sfârșitul anului, cum cresc ca Făt Frumos prețurile, ratele, taxele și impozitele, în timp ce veniturile le scad! În acest context, angajații din sectorul public au fost evident păcăliți cu promisa creștere salarială de 25%, angajament nerespectat și care, cel mai probabil, nu va fi respectat nici anul viitor!

„Fie și numai pentru scăderea puterii de cumpărare a românilor în plină creștere economică, acest Guvern trebuie să plece! Din acest motiv și din multe altele, expuse în textul moțiunii de cenzură, Guvernul PSD-ALDE este unul expirat, care, indiferent de rezultatul votului, va ajunge pe panoul «Așa nu!» al istoriei post-decembriste!”, a declarat senatorul Costel Șoptică.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.