COSTEL ȘOPTICĂ, senator PNL: „Îl somez pe primul ministru Mihai Tudose să prezinte situația exactă a absorbției fondurilor europene în România”

Costel Soptica - senator PNL Botosani

Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, își exprimă îngrijorarea cu privire la rata absorbției fondurilor europene, atât la nivel național, cât și județean.

În acest sens, senatorul liberal a avut o intervenție parlamentară adresată ministrului delegat pentru Fondurile Europene, Marius Nica.

„România a rămas deficitară în ceea ce privește stadiul absorbției fondurilor europene în perioada 2007-2013 în toate județele țării, fapt ce a avut drept efect diminuarea fondurilor alocate pentru intervalul actual, 2014-2020. Chiar și anumiți reprezentanți ai actualului Guvern au recunoscut că există un adevărat „stufăriș” în procesele pe care trebuie să le parcurgă beneficiarii fondurilor europene”, a subliniat senatorul Costel Șoptică, în interpelarea parlamentară adresată ministrului responsabil de gestionarea fondurilor europene.

Potrivit documentului oficial, parlamentarul PNL de Botoșani a solicitat răspuns la următoarele întrebări: „1. Care a fost valoarea totală a proiectelor finanțate, atât în ciclul 2007-2013, cât și din 2014 până în prezent, în România și punctual în județul Botoșani?; 2. Câte din proiectele autorităților locale au fost câștigate și finanțate, atât în România, cât și în județul Botoșani?; 3. Cum se implică Ministerul pe care îl conduceți în reducerea birocrației traseului unui proiect, de la depunere până la obținerea finanțării?; 4. Ce recomandați autorităților publice locale din județul Botoșani pentru a optimiza procesul de obținere a finanțărilor din fonduri europene?”.

„Între numeroasele inadvertențe existente în prezent se numără lipsa specialiștilor în domeniul conceperii unor proiecte eligibile, dar și incapacitatea autorităților locale de a avea contribuții proprii, prin care obiectivele de investiții să aibă șanse reale de finanțare. Toate acestea au adus România pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește absorbția fondurilor europene, atât pe vechiul ciclu de finanțare, cât și pe cel actual. Cred că Guvernul PSD trebuie să își facă treaba cu adevărat în această privință, iar premierul să conștientizeze această problemă la modul real, nu doar prin declarații publice, în care, chipurile, ceartă miniștrii pentru că nu își fac datoria! Îl somez pe primul ministru Mihai Tudose să prezinte public românilor situația exactă a absorbției fondurilor europene”, a încheiat senatorul Costel Șoptică.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.