COSTEL ȘOPTICĂ, senator PNL: „O condamnare la închisoare a veteranului Vasile Curecheriu ar fi sinonimă cu o condamnare la moarte”

Parlamentarul liberala a făcut o pledoarie pentru aplicarea spiritului legii în cazul veteranului botoșănean Vasile Curecheriu. Mai jos puteți întreaga interpelare a senatorului PNL Costel Șoptică legat de situația pensionarului în vârstă de 92 de ani, care este cercetat pentru vânzarea tichetelor de călătorie primite de la stat.

„Ca liberal, ca om implicat în politică și ca și simplu cetățean, susțin aplicarea corectă a legilor în România, independența justiției, respectarea principiului fundamental „Nimeni nu este mai presus de lege”, precum și dezvoltarea armonioasă a statului de drept! Din aceleași considerente, fără a judeca, analiza sau comenta niciun fel de anchetă, sentință sau decizie a instituțiilor care aplică justiția în țara noastră, doresc să atrag atenția unor aspecte ce țin de spiritul legii!

Mai exact, mă refer la cazul veteranului de război Vasile Curecheriu, din comuna Lunca, județul Botoșani, trimis în judecată la vârsta de 92 de ani pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune, care a făcut înconjurul României! Omul s-a ales cu sechestru pe casă și pe pământ, pentru un prejudiciu de peste 20.000 de lei, în urma investigațiilor anchetatorilor.

Dincolo de faptele reclamate de procurori după ancheta polițiștilor, conform cărora bătrânul și-a vândut călătoriile gratuite cu trenul, unor însoțitori, așa cum îi permitea statutul respectiv, consider că magistrații trebuie să ia în considerare și situația nonagenarului. Omul a mărturisit că și-a vândut la subpreț biletele deoarece nu se descurca să-și procure mâncarea zilnică din pensia foarte mică primită de la stat, de aproximativ 600 de lei, la nivelul comiterii plimbărilor respective, în anul 2015, fapt recunoscut inclusiv de procurorii care l-au anchetat.

Poate unii vor fi tentați să facă o paralelă între acest caz și cel al lui Alexandru Vișinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, condamnat la 20 de ani de închisoare cu executare pentru crime contra umanității. Am reamintit această speță, deoarece și în acest caz s-au iscat dezbateri febrile pe tema vârstei înaintate, de 91 de ani, a fostului torționar! Ar fi totalmente eronat să se facă o comparație între faptele celor doi! Este deplasat să pui în balanță faptele abominabile comise de Vișinescu, cu încercarea de a-și asigura traiul de pe o zi pe alta a veteranului de război botoșănean!

Acesta este și motivul pentru care am adus în atenția Senatului și a opiniei publice, dar și a ministrului Justiției, cazul Vasile Curecheriu! O probabilă condamnare a acestuia la închisoare ar fi sinonimă cu o condamnare la moarte, în condițiile în care oricum a rămas fără toată agoniseala de-o viață! Așa că, în consecință, revin și pledez, ca simplu cetățean, pentru o sentință în spiritul legii, cu accente de etică și morală, în această pardonabilă încălcare a legii!”

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.