COSTEL ȘOPTICĂ, senator PNL: PSD, un balon de săpun cu explozie întârziată!

Costel Soptica - senator PNL Botosani

Parlamentarul liberal condamnă decizia conducerii social-democrate de a fi alături de cei doi miniștri acuzați de DNA de abuz în serviciu în cazul transferului ilegal a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel către Consiliul Județean Teleorman.

Mai jos puteți citi integral comunicatul transmis de senatorul Costel Șoptică în care condamnă modul cum înțelege partidul de guvernământ să sprijine lupta anticorupție.

„PSD le susține necondiționat pe Sevil Shhaideh și Rovana Plumb!
Întrebată dacă ia în calcul varianta unei demisii, în contextul punerii sub urmărire penală pentru abuz în serviciu în dosarul „Belina”, actualul vicepremier Sevil Shhaideh a răspuns: „Sub nicio formă”!

Iată cum Biroul Permanent Național al partidului de guvernământ a făcut scut viu în fața celor doi miniștri acuzați de DNA de abuz în serviciu, referitor la trecerea ilegala a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman.

Oameni buni! Într-o țară normală, cu democrație adevărată, cuvintele de mai sus nu își aveau rostul, deoarece nu s-ar fi putut întâmpla niciodată o asemenea situație! Desigur, există prezumția de nevinovăție, și nimeni nu are dreptul să judece nicio persoană până la o eventuală stabilire definitivă a comiterii unei infracțiuni. Sunt total de acord, și susțin această ipoteză!

În cazul celor doi miniștri PSD, vorbim însă despre o culpă morală! Chiar dacă punerea sub acuzare nu reprezintă certificarea vreunei vinovății a celor două doamne ministru, din punct de vedere etic consider că se impunea demisia sau demiterea acestora.

În acest context, se poate pune și întrebarea, pertinentă de altfel, referitoare la lipsa fostului prim-ministru Victor Ponta de pe această listă de acuzații din dosarul incriminat de procurori! Ar fi interesant de crezut că Hotărârea de Guvern respectivă nu a fost semnată și de fostul premier…

Învățămintele acestei situații delicate în care se află PSD și Guvernul nu sunt foarte complicate! Să lăsăm la o parte teoria conspirației lansată de unii pesediști care toată viața s-au „remarcat” doar prin sărituri dintr-o barcă politică în alta!

Esențial este faptul că, pentru mult-dorita sănătate a clasei politice românești, este total contraproductiv și nociv să continuăm cu asemenea exemple de demnitari puși sub acuzare, mai ales fiind vorba despre cazuri de corupție în favoarea unui cerc clientelar țesut în jurul președintelui partidului de guvernământ.

Indiferent de deznodământul acestui caz, ceea ce va rămâne pentru românii care au girat câștigarea alegerilor parlamentare de către PSD, precum și formarea guvernelor conduse de acest partid, este doar dezamăgirea încrederii în promisiuni fără acoperire și în vorbe neînsoțite de fapte!”

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.