CREȘTEREA ECONOMICĂ nu se vede și în nivelul de trai al românilor

Populația se confruntă în această perioadă cu numeroase dificultăți financiare, legate de creșterea prețurilor alimentelor de bază, a carburanților și a majorării ratelor bancare în lei, spune senatorul liberal Costel Șoptică.

Președintele PNL Botoșani, senatorul Costel Șoptică, solicită Guvernului României să precizeze în mod oficial efectele concrete ale creșterii economice în nivelul de trai al românilor. În acest sens, parlamentarul liberal s-a adresat printr-o întrebare ministrului Finanțelor Publice, Ionuț Mișa.

„Primul ministru Mihai Tudose a afirmat recent că România a înregistrat o creștere economică de 8,8% în trimestrul al treilea din acest an, față de același interval al anului trecut. Premierul a mai spus că la nivelul acestui an se așteaptă o creștere economică mai mare cu șase procente decât anul trecut”, a explicat, în documentul trimis conducerii MFP, senatorul Costel Șoptică.

Acesta a mai adăugat că indicii de creștere economică prezentați de Executiv nu sunt în directă proporționalitate cu calitatea vieții românilor.

În concluzie, Costel Șoptică i-a cerut ministrului de Finanțe să prezinte răspuns la următoarele întrebări: „1. În ce a constat politica guvernului pentru a atinge creșterea economică din acest an?; 2. Ce s-a realizat în acest an la capitolul investiții și crearea locurilor de muncă, atât la nivel național, cât și în județul Botoșani?; 3. Ce sumă va fi alocată anul viitor pentru infrastructură, comparativ cu anul în curs?; 4. Care sunt investițiile derulate în 2017 în județul Botoșani din bani guvernamentali?; 5. Care sunt efectele creșterii economice resimțite concret în nivelul de trai al românilor?”

„Aceste cifre mult trâmbițate de guvernanți sunt însă în concordanță flagrantă cu nivelul de trai al marii majorități a românilor. Populația se confruntă în această perioadă cu numeroase dificultăți financiare, legate de creșterea prețurilor alimentelor de bază, a carburanților, a exploziei cursului euro și a majorării ratelor bancare în lei, prin creșterea nejustificată a ROBOR. În aceste condiții, vreau să văd cum răspunde Guvernul întrebărilor formulate, respectiv în ce mod resimt românii creșterea economică bazată aproape exclusiv pe consum și importuri”, a declarat senatorul Costel Șoptică.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.