CRISTIAN ACHIȚEI către guvernații PSD-ALDE: „Încetați să vă mai bateți joc de botoșăneni!”

Parlamentarul liberal îi acuză pe social-democrați că ignoră cu desăvârșire problemele reale ale românilor dar și nevoile botoșănenilor.

Deputatul PNL de Botoșani, Cristian Achiței critică dur, într-o declarație politică, demersurile populiste și acțiunile propagandistice făcute de PSD dar, în special, campaniile concertate de subjugare a Justiției. Mai mult, parlamentarul liberal acuză guvernele PSD-ALDE că refuză sistematic să demareze investițiile în infrastructura de transport din zona Moldovei, în special, în județul Botoșani.

Este vorba de modernizarea drumurilor naționale DN 28B Botoșani-Târgu Frumos și DN 29D Botoșani-Ștefănești. La primul drum proiectul stagnează, nu se mai lucrează la el deloc, în timp ce la al doilea nu a fost emisă nici măcar hotărârea de guvern pentru ca lucrările să fie incluse în Legea Bugetului de stat pentru anul 2019.

Mai jos puteți citi întreaga declarație politică a deputatului PNL de Botoșani, Cristian Achiței.

„Preocupați exclusiv de demersuri populiste, de acțiuni propagandistice și, mai ales, de campanii concertate de subjugare a Justiției, actualii guvernanți ignoră cu desăvârșire problemele reale ale românilor și nevoile acestora.

Ca deputat de Botoșani, reprezint în Parlamentul României un județ căruia guvernele PSD-ALDE îi refuză sistematic, de doi ani încoace, orice șansă de dezvoltare normală, prin tergiversarea nejustificată a investițiilor semnificative în infrastructura de transporturi.

Fără intenția de a face o analiză completă a stării infrastructurii rutiere botoșănene, voi atrage atenția asupra a două din investițiile – esențiale pentru județul Botoșani – care bat pasul pe loc: DN 28B Botoșani-Târgu Frumos și DN 29D Botoșani-Ștefănești.

Deși a fost inclus, în urma votării unui amendament susținut de subsemnatul, în Legea Bugetului de Stat pe 2018, proiectul de modernizare a DN 28B Botoșani-Târgu Frumos bate pasul pe loc, procedurile premergătoare execuției derulându-se în ritm de melc. În consecință, nici un metru de drum nu a intrat efectiv în modernizare în tot acest an, starea sa continuând să fie una jalnică.

În ciuda promisiunilor publice repetate ale reprezentanților PSD că modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești va face obiectul emiterii unei hotărâri de guvern, acest lucru nu s-a întâmplat până la această dată.

Diferența uriașă dintre promisiunile pesediștilor botoșăneni și disprețul cu care sunt tratați în realitate, de către guvernanți, sutele de mii de locuitori ai județului Botoșani este evidentă.

Solicit public, prin prezenta declarație, urgentarea demersurilor pentru modernizarea DN 28B și a DN 29D, drumuri naționale vitale pentru situația socio-economică a județului Botoșani!

Concret, în cazul Drumului Național Botoșani-Târgu Frumos este necesară finalizarea procedurii de licitație, astfel încât în anul 2019 să poată demara efectiv, în teren, lucrările de modernizare.

În cazul Drumului Național Botoșani-Ștefănești, este necesară emiterea în cel mai scurt timp a hotărârii de guvern privind proiectul de modernizare, pentru ca investiția să poată fi prinsă în Legea Bugetului de Stat pe anul 2019.

Dragi guvernanți, onorați-vă promisiunile și nu vă mai bateți joc de botoșăneni! Vă mulțumesc.”

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.