CRISTIAN ACHIȚEI, deputat PNL: „PSD-ALDE au transformat România într-un paradis penal!”

În ședința de luni de la Camera Deputaților, alianța de guvernare a făcut tot posibilul ca toate modificările la Codurile de procedură penală să treacă în formula dorită de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Cea mai gravă problemă semnalată de deputatul liberal Cristian Achiței legat de modificările La Codul de procedură penală a fost cea legată de procedură. Deputații de la PSD și ALDE au încălcat regulamentul de funcționare a Camerei Deputaților doar pentru a duce până la capăt tot ce și-au propus: articole modificate și noi introduse în Codul de procedură penală care să-i scoată basma curată pe Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

„Votul de luni privind modificările aduse codului de procedură penală mi-a amintit inevitabil de Ordonanța 13 de anul trecut. Nu a mai fost chiar „noaptea, ca hoții” doar pentru că suntem în apropierea solstițiului de vară și zilele sunt cele mai lungi din an. A fost în schimb, fără nici un dubiu, „zi și noapte, ca hoții”! Adică sfidând nu doar bunul simț comun, ci și regulamentele și cutumele parlamentare. Votul final pe un proiect atât de important a fost dat, contrar oricăror cutume, într-o zi de luni, fără ca parlamentarii să fi avut măcar timpul fizic de a parcurge prevederile pe care le votau și în lipsa oricărei dezbateri pe fond”, a spus deputatul Cristian Achiței.

Parlamentarul liberal susține că mai există pârghii legale pentru a împiedica punerea în aplicare a noului Cod de procedură penalăpentru că toate aceste modificări favorizează infractorii, și nu victimele.

„Alături de colegii din PNL, am votat, firește, împotriva modificărilor – aberante în multe puncte – aduse de oamenii lui Dragnea și Tăriceanu codului de procedură penală. Nu a fost suficient pentru a ne opune mașinăriei de vot pesediste. Vom uza, însă, de toate pârghiile pe care le avem la dispoziție pentru a bloca aceste texte menite doar să transforme un stat de drept într-unul al infractorilor. Primul pas? Contestarea la Curtea Constituțională a legii trecute la foc automat prin parlament luni seară”, a explicat Cristian Achiței.

Țeapa trasă românilor de PSD după alegerile parlamentare din 2016 continuă. Singura preocupare reală a pesediștilor a fost și rămâne să-și scape liderii de pușcărie. Atât! În rest, inflația cea mai mare din UE, ROBOR-ul care crește vertiginos ratele la bănci ale românilor, cursul de schimb al monedei naționale, prețul tot mai mare la pompă al combustibililor, și nu în ultimul rând, autostrăzile sau spitalele sunt teme total ignorate de guvernanți, a mai spus la final deputatul liberal.

În link-ul de mai jos aveți lista nominală a deputaților care au votat pentru modificările la Codul de procedură penală.

Vot final la adoptarea Proiectului de Lege 373/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară (lege organică)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.