CRISTIAN ACHITEI (deputat PNL): Rezultatul vizitei ministrului transporturilor la Botosani a fost ZERO BARAT!

Parlamentarul liberal a mai declarat ca lipsa de solutii din partea Guvernului Grindeanu fata de problema drumurilor din judetul Botosani confirma ceea a mai spus si la inceputul anului: „teapa electorala fata de cetatenii cinstiti care au votat PSD pe 11 decembrie 2016”.

Deputatul liberal Cristian Achitei a declarat ca actualul guvern nu are nicio solutie de finantare pentru cele mai importante drumuri din judetul Botosani si acest lucru s-a vazut in urma vizitei facute de ministrul transporturilor, Razvan Cuc.

„A fost o dezamagire totala. Si confirma ceea ce am spus in urma cu trei-patru saptamani. Teapa electorala social-democrata vizavi de cetatenii cinstiti din judetul Botosani care au votat PSD pe 11 decembrie 2016. Acest lucru a fost confirmat practic si de ministrul transporturilor, care, dupa o vizita dezamagitoare in judetul Botosani, ne-a aratat ca nu are nicio solutie de finantare pentru niciunul din drumurilor importante de la noi din zona”, a declarat deputatul PNL Cristian Achitei.

Asa cum se stie, aflat la Manoleasa, ministrul transporturilor i-a cerut directorului Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi, Ovidiu Laicu, sa gaseasca solutii urgente pentru aplicarea unui tratament bituminos pe drumul national DN 24 C, singurul drum national de pamant din judetul Botosani.

Razvan Cuc considera ca solutia este una provizorie, absolut necesara pana la finalizarea procedurilor de desemnare a unui constructor care sa asfalteze DN 24 C, care face legatura intre localitatile Manoleasa si Radauti Prut.

Asa cum am mai scris, deputatul liberal Cristian Achitei a inceput sa rada cand a aflat cu ce solutii a venit monistrul transporturilor.

„Directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi, domnul Laicu, a gasit o solutie foarte interesanta pentru drumul national Manoleasa – Radauti Prut. O sa-l vopsim cu negru si dupa aceea o sa arucam niste criblura sub denumirea de tratament bituminos si o sa spuna ca a rezolvat problema. Eu ma gandeam ca domnul ministru, dupa discutiile pe amendamente din comisia de transporturi si infrastructura legate de bugete, unde a fost prezent, vine cu hotarare de guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici si ne anunta ca de maine dam startul la licitatie. Dar nu s-a intamplat asa. Plimbarea ministeriala organizata de doamna senator Doina Federovici a fost doar ca sa mimeze interesul pentru drumurile nationale indispensabile judetului. Rezultatul a fost clar: ZERO BARAT”, a declarat deputatul Cristian Achitei.

In plus, deputatul liberal a reprosat organizatorilor ca la intalnirea cu ministrul transporturilor si cu cei doi directori de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Iasi, respectiv de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, nu au fost invitati si cei doi parlamentari din partea PNL.

„Mie imi pare rau ca atat eu, cat si domnul senator Costel Soptica nu am fost invitati la aceasta intalnire. Probabil ca cei de la PSD s-au gandit ca daca mergem acolo vom face scandal. Noi suntem oameni normali, care, daca am fi fost invitati, am fi putut sustine cateva solutii practice la aceste probleme atat de importante pentru judetul Botosani. Chiar in comunicatul remis mass-media se preciza ca la intalnirea cu ministrul Razvan Cuc vor participa doar parlamentarii PSD, presedintele Asociatiei Comunelor din Romania, filiala Botosani, presedintele Consiliului Judetean Botosani si cativa primari. Adica a fost mai mult o sedinta de partid, decat una in interesul judetului”, a mai spus Cristian Achitei.

La conferinta de presa organizata la sediul Primariei Manoleasa, dupa ce scurta vizita ministeriala s-a finalizat, ministrul transporturilor Razvan Cuc a reprosat Guvernului Ciolos ca a intrerupt lucrarile la drumul national DN 24C, Manoleasa – Radauti Prut. In schimb, deputatul liberal a explicat ca de fapt vinovati de oprirea lucrarilor la acest drum sunt directorul de la DRDP Iasi si fostul premier Victor Ponta.

„Sa va citesc un fragment dintr-un comunicat din partea PSD Botosani. Spune asa: «Intarzierile privind acest proiect au fost cauzate de schimbarea neprevazuta a guvernarii Ponta si de nepasarea guvernului tehnocrat». Astia iar dau vina pe altii. La ora actuala au majoritate in Parlament, au guvern care putea sa dea hotarare de guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici din 4 ianuarie si pana acum. Si atunci problema nastra ar fi fost rezolvata. Dar sa vedem care este de fapt adevarul. In anul 2015 s-a inceput lucrul la DN 24C, Manoleasa – Radauti Prut, dar s-a inceput ilegal si fara autorizatie de constructie. Aceasta lucrare ar trebui sa fie asumata de Ovidiu Laicu, directorul Directiei Regionale Drumuri si Poduri Iasi, si Viorel Zacretchi, directorul Sectiei Drumuri Nationale Botosani. Iar, eu, personal, cer demisia celor doi pentrudin cauza lor s-a ajuns la aceasta stare. Voi cere in mod oficial toate documentele din 2015 de la Inspectoratul de Stat in Constructii, in care se poate constata ca lucrarile incepute la DN 24C nu aveau autorizatia de constructie. Asadar, din acest motiv s-au oprit lucrarile, pentru a se putea intra in legalitate. De asta, acum, drumul national Manoleasa – Radauti Prut nu are asfalt. Din cauza PSD-ului”, a explicat deputatul Cristian Achitei.

DN 24C, Manoleasa – Radauti Prut este singurul drum national din tara care nu este asfaltat si este lung de 30 de kilometri.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.