CRISTIAN ACHIȚEI: „Pesediștii de la conducerea CJ Botoșani nu au nicio viziune în ceea ce privește infrastructura rutieră a județului”

Deputatul liberal este de părere că actuala conducere executivă PSD a Consiliului Județean nu are niciun plan concret pentru îmbunătățirea stării drumurilor județene.

Bulibășeală totală la conducerea Consiliului Județean Botoșani în ceea ce privește repararea dumurilor județene este de părere deputatul Cristian Achiței. El spune că întregul mandat de patru ani este compromis în această privință.

„Din nou vorbe goale, despre nimic. Am spus public în repetate rânduri că pesediștii care conduc Consiliul Județean Botoșani nu au nici un fel de viziune privind infrastructura rutieră a județului, plutind în derivă într-un habarnism generalizat și așteptând ca lucrurile să se rezolve miraculos de la sine, fără implicarea lor. Mi s-a replicat de către unii lideri ai PSD că sunt doar atacuri politice și că în realitate lucrurile se mișcă în direcția corectă și chiar într-un ritm susținut.

Din păcate pentru noi toți, pentru botoșăneni, dincolo de orice abordare politică a subiectului, conducerea executivă PSD a CJ și majoritatea roșie din consiliu chiar n-au habar despre ce ar trebui să facă pentru a îmbunătăți starea drumurilor județene. Pierdem timp extrem de prețios, ceea ce afectează și va continua să afecteze ani la rând dezvoltarea economică a Botoșanilor și confortul locuitorilor județului”, a spus Cristian Achiței, care a anunțat recent decizia sa de depunere a cererii de nominalizare drept candidat al PNL pentru poziția de președinte al Consiliului Județean Botoșani la alegerile locale din 2020.

Parlamentarul liberal critică șefii CJ Botoșani pentru că au ratat oportunitățile reale de a atrage finanțări din fonduri europene atât de necesare pentru a moderniza toate drumurile județene.

„Nepriceperea de-a dreptul jenantă a pesediștilor este demonstrată cu vârf și îndesat de ultima referire publică a președintelui PSD al CJ la soarta mai multor drumuri botoșănene. Amestecând haotic fel de fel de așa-zise planuri privind, citez, „drumurile pietruite botoșănene”, tovarășul Costică Macaleți declară public că la rectificarea de buget din luna iulie are de gând să aloce fonduri pentru studii care să îl lămurească în privința soluțiilor cele mai potrivite privind aceste drumuri. Ce înseamnă asta? Nimic altceva decât recunoașterea publică a faptului că întregul mandat de patru ani este compromis în această privință. Dacă la jumătatea mandatului abia te trezești să inițiezi procedura pentru viitoare studii, care să-ți spună ce ai de făcut, atunci lucrările propriu-zise vor fi făcute la Sfântu-Așteaptă, atât de drag pesediștilor.

După ce a ratat în multe privințe finanțarea lucrărilor prin PNDL II, unde ar fi putut fi prinse pentru modernizare sau reabilitare mult mai multe drumuri, președintele CJ vorbește acum despre PNDL III, despre care nu știe nimeni absolut nimic și care, foarte probabil, nici nu va exista vreodată. Dacă nu merge așa, se au în vedere, cică, alte enigmatice, citez din nou, „viitoare forme de finanțare guvernamentală”, pesediștii continuând să fugă ca dracul de tămâie de oportunitățile reale de a atrage finanțări din fonduri europene”, a mai spus deputatul Cristian Achiței.

În ceea ce privește licitațiile pentru drumul strategic se amână, cu sau fără motive temeinice, săptămâni sau chiar luni în șir, timp în care lucrările ar fi putut demara și s-ar fi putut derula fără probleme, dar, după cum declară deputatul liberal, dacă mai-marii PSD chiar ar fi dorit și s-ar fi priceput să facă acest lucru acum acest proiect ar fi avut toate șansele să obțină fonduri europene.

„După care ni se îndrugă verzi și uscate despre câteva drumuri județene, pietruite și asfaltate laolaltă, pentru care s-ar avea în vedere fel de fel de „soluții”, care mai de care mai ciudate și nerealiste. Suntem anunțați că urmează să se toarne asfalt spre Havârna, iar drumul de la Dumeni la Darabani ar urma să fie inclus în nu știu ce program de investiții, la fel ca și „o diferență dintre Viișoara și Coțușca”. Ce înseamnă asta din punctul de vedere al realizării efective a lucrărilor, câți kilometri de drum vor intra efectiv în lucru și ce anume se va întâmpla cu ei, când vor începe și când ar trebui să fie finalizate lucrările sunt tot atâtea necunoscute asupra cărora, în stil propriu, pesediștii nu ne spun absolut nimic. Doar „se va face” și „va fi bine, ca să nu fie rău”, ca de obicei. La fel cum nu se înțelege absolut nimic din presupusa viziune referitoare la drumuri județene care ar trebui „reconsiderate”, băgându-ne pe toți în ceață.

Nici în privința proiectelor presupuse a fi în derulare, lucrurile nu sunt deloc mai clare. După ce, la începutul anului, pesediștii se băteau cu cărămida-n piept că vor asfalta drumul de la Prăjeni, mai nou aflăm că, dimpotrivă, acesta nu se va face. Iar licitațiile pentru drumul strategic se amână, cu sau fără motive temeinice, săptămâni sau chiar luni în șir, timp în care lucrările ar fi putut demara și s-ar fi putut derula fără probleme dacă mai-marii PSD chiar ar fi dorit și s-ar fi priceput să facă acest lucru”, a declarat deputatul Cristian Achiței.

La final, parlamentarul liberal îi acuză pe social-democrații din fruntea CJ Botoșani că nu fac nimic pentru repararea drumurilor județene fie din cauză că nu se pricep, fie ca să amâne aceste lucrări până în anii electorali.

„Eu unul, ca inginer de drumuri și om cu ani de zile de experiență în administrație, declar răspicat că băieții ăștia nu pricep absolut nimic din tot ceea ce ar trebui să facă cu drumurile județene. Și spun asta plecând de la premisa că pesediștii din fruntea CJ chiar vor să facă ceva la acest capitol. Mă tem, însă, că nu e vorba de așa ceva, ci doar de obișnuitele perdele de fum propagandistice în spatele cărora nu se întâmplă niciodată nimic concret. Sau, în cel mai bun caz, este vorba de o amânare cinică a lucrărilor spre anii electorali”, a încheiat deputatul Cristian Achiței.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.