CRISTIAN ACHIȚEI: „PSD a pedepsit primarii care sunt de la PNL”

Deputatul liberal consideră că este o bătaie de joc din partea Consiliului Județean Botoșani, condus de social-democrați, ca banii de investiții să nu se regăsească și în zonele unde sunt primari liberali.

După adoptarea bugetului, contestat de primarii liberali, deputatul Cristian Achiței a evidențiat că toți banii se duc doar pe cele 7 drumuri incluse în Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL) și pe co-finanțarea drumului strategic. În schimb, drumul județean care leagă localitățile Dorohoi, George Enescu, Havîrna, Darabani nu este inclus deloc pe anu 2018 la capitolul investiții. Motivul? Aceste localități sunt conduse de primari liberali.

„Legat de bugetul județului Botoșani vreau să spun că în acest an s-au alocat doar 16 milioane de lei la capitolul investiții. Din aceștia 10 milioane de lei au fost dați Direcției Județene de Drumuri și Poduri iar 3 milioane au fost repartizați primăriilor din județ pentru reparea drumurilor comunale. Deci au rămas 3 milioane de lei care nu se regăsesc în marile investiții pentru drumurile județene. Acești bani se duc doar pe co-finanțarea celor 7 drumuri județene incluse în PNDL 2 și a drumului strategic. Pentru acest an, conducerea CJ Botoșani nu a prevăzut niciun leu pentru DJ 293 Dorohoi – George Enescu – Havîrna și pentru DJ 298 care duce spre orașul Darabani. Și bani pentru aceste drumuri județene sunt, fiindcă cei de la CJ Botoșani și-au pus niște bani deoparte pentru ei. Știți foarte bine că oamenii de acolo s-au revoltat și anul trecut, și acum doi ani pentru starea proastă a acestor drumuri județene. Dar, probabil, oamenii din această zonă sunt pedepsiți pentru că în comunele în care locuiesc au primari PNL. Pentru că așa procedează PSD de când se află la guvernare”, a spus deputatul liberal Cristian Achiței.

Parlamentarul liberal cere conducerii social-democrate din cadrul CJ Botoșani să renunțe la astfel de practici care nu fac altceva decât rău oamenilor de rând.

„Rog în mod public conducerea PSD de la Consiliul Județean Botoșani ca să renunțe la această obtuzitate de blocare a tuturor investițiilor acolo unde sunt primari PNL. Tot așa procedați și la muninicipiul Botoșani și din această cauză investițiile bat pasul pe loc. Trebuie să înțelegeți o dată pentru totdeauna: oamenii nu trebuie pedepsiți pe criterii politice”, a mai spus deputatul Cristian Achiței.

Pentru starea proastă a celor două drumuri județene locuitorii din comunele George Enescu, Havîrna, Mileanca și orașul Darabani au protestat atât anul 2017, cât și în vara anului 2016.

S-AU SATURAT de GROPILE din DRUM! Soseaua de COSMAR a starnit un AMPLU PROTEST, al DISPERARII (FOTO)

Revoltă pentru drumuri mai bune! „Nu vrem marmură de Carrara, vrem asfalt de Macaleți” (FOTO&VIDEO)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.