Cristian Nistor, specialist în fonduri europene, candidat PSD la Parlament: „În Guvernarea PSD, autoritățile locale devin motorul atragerii banilor europeni!

Cristian Nistor, candidat social-democrat pentru Camera Deputaților, inginer, cu o experiență de peste 20 de ani ca manager de proiect și 10 ani în realizarea de programe europene și în atragerea de fonduri structurale pentru comunități locale a anunțat astăzi că PSD vine la guvernare cu o nouă viziune pentru dezvoltarea României prin descentralizarea, simplificarea, asistența profesională și transparentizarea procedurilor de absorbție a banilor europeni.

Candidez pentru a face echipă cu un guvern social-democrat care să aducă bani europeni în Botoșani, prin debirocratizarea legislației în domeniu și prin susținerea administrațiilor locale în atragerea și gestionarea fondurilor structurale. În guvernarea PSD, autoritățile locale devin motorul atragerii banilor europeni. Descentralizăm alocarea fondurilor europene, simplificăm procedurile și eliminăm blocajele din prezent. Lucrăm în parteneriat cu beneficiarii și le acordăm asistență profesionistă în pregătirea proiectelor. Creștem la maxim gradul de transparență prin înființarea registrului național al investițiilor publice. Toate programele actuale de investiții publice locale, PNDL, CNI, ANL și cadastru devin măsuri suport pentru completarea proiectelor pe fonduri europene. Aceasta este noua viziune a PSD pentru dezvoltarea fiecărei localități din România, fără să rămână nimeni în urmă”, a declarat Cristian Nistor.

PSD este interesat în primul rând de creșterea capacității consiliilor județene și a primăriilor de a absorbi fonduri europene prin implementarea soluțiilor prin care fiecare unitate administrativ teritorială să beneficieze de asistență tehnică pentru pregătirea proiectelor și pentru a oferi sprijin Grupurilor de Acțiune Locală din Mediul Rural prin programul Leader.

Comisia Europeană a anunțat zilele trecute că Guvernul Orban scoate România din modelul economic european. Astfel, țara noastră riscă să piardă dreptul la fonduri europene. Se depășesc toate normele de disciplină fiscal-bugetară care condiționează acordarea fondurilor comunitare din cauza deficitelor mari și a datoriilor uriașe acumulate în ultimul an de guvernarea liberală. Guvernul Catastrofă PNL e mai periculos decât noul coronavirus, pentru că incompetența sa nu amenință doar sănătatea românilor, ci și siguranța locurilor de muncă, siguranța veniturilor familiei și siguranța alimentară a populație. Comisia Europeană estimează pentru România o prăbușire economică în 2020, de la plus 4,2% în 2019, la minus 5,2% în 2020, cu revenire foarte lentă în anii următori. Datoria care cade în sarcina fiecărui român se va dubla, de la 4.000 de euro în octombrie 2019, la peste 8.000 de euro în 2022. De aceea, pe 6 decembrie, botoșănenii trebuie să trimită acasă Guvernul PNL”, a subliniat candidatul social-democrat botoșănean.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 11200020.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.