CRISTIAN ROMAN: Guvernul se ocupa de lucruri marunte, imposibil de pus in practica, in timp ce marii evazionisti inca stau bine mersi

Deputatul PNL Cristian Constantin Roman acuza Guvernul de la tribuna Parlamentului ca intinde mana dupa ciubuc insa nu are curaj sa combata marea evaziune.

“Parerea mea insa este ca Guvernul se ocupa de lucruri marunte si imposibil de pus in practica, in timp ce marii evazionisti inca stau bine mersi. La nivelul conducerii executive a statului roman se cunosc principalele domenii in care se face evaziune. […] Acolo trebuie sa tinteasca V.V. Ponta, daca e barbat de stat, nu sa ceara chelnerilor sa imparta ciubucul cu Guvernul”, a declarat parlamentarul botosanean Cristian Roman, marti, in sedinta de plen a Camerei Deputatilor.
 
El a tinut sa precizeze ca in marea evaziune interesele sunt si mai mari, acestea ducand chiar la caderea Guvernului Ungureanu.
 
“Pe 27 aprilie s-au adunat trei ani de la marea tradare, prin care a fost dat jos Guvernul Ungureanu. Unul dintre principalele motive ale tradarii de atunci a fost chiar faptul ca Mihai Razvan Ungureanu a avut curajul sa ia la rand domeniile in care se face marea evaziune – si va amintesc de controalele la importurile de legume, la cele de flori etc. […] A lovit insa in interesele unora care aveau conexiuni tocmai pana in Parlamentul Romaniei si respectivele interese au dat jos un guvern. Acum, cu sprijinul DNA, poate ca, la randul sau, V.V. Ponta ar avea mai mult succes in lupta cu marea evaziune. Asta doar daca vrea si daca el insusi nu este exponentul acelor interese care, macar si conjunctural, l-au adus la putere” a mai adaugat deputatul liberal.

Pentru a scoate in evidenta ridicolul masurii adoptate de Guvern, referitor la impozitarea ciubucului, Cristian Constantin Roman i-a sugerat, ironic, primului ministru sa introduca impozite la banii de buzunar primiti de de elevi si studenti, pe veniturile vanzatorilor de ghiocei, urzici si stevie; pe darurile de nunta si botez, pe banii pe care ii primesc uratorii si colindatorii, pe bacsisul primit de postas cand aduce pensia, pe sumele primite de lautari pe dedicatii, pe banii din cersetorie si pe castigurile fetelor care isi fac veacul pe centura.

“Cum o face sa incaseze aceste impozite, deja e treaba primului ministru si a ANAF, ca vad ca sunt plini de imaginatie in disperarea de a face bani pentru a sustine utopia cu Noul Cod Fiscal”, si-a incheiat declaratia parlamentarul PNL.

comunicat,
Deputat
Cristian Constantin Roman

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.