Cristian Roman: „O candidatura a lui Contac nu-i deranjeaza decat pe cei aflati acum la putere”

cristian roman

Presedintele Partidului Forta Civica Botosani raspunde unor declaratii in care este acuzat ca el se afla in spatele arestarii lui Constantin Contac pe motiv ca devenise incomod pentru unii candidati din ARD. CITESTE intregul raspuns.

„Un eveniment neprevazut a socat opinia publica din judetul Botosani in aceasta saptamana, dupa ce una dintre persoanele cu cea mai mare notorietate locala a ajuns la inchisoare.
Nu doresc sa comentez justetea hotararii instantei in cazul Constantin Contac. Ceea ce ma determina sa fac anumite clarificari este faptul ca, imediat dupa nefericitul eveniment, anumite voci au lansat falsa teorie ca ancheta in cazul fostului presedinte al Consiliului Judetean ar fi pornit de la o sesizare a prefectului Cristian Roman. Vazand ca adevaratii autori ai denuntului se ascund acum, doresc sa precizez exact cum s-au derulat evenimentele. Nu spun ca nu au fost indreptatiti s-o faca – pentru ca faptele au fost in cele din urma confirmate de instanta. Asadar, sesizarea a fost facuta de fostul consilier judetean PNL Gheorghe Ciubotaru (acum candidat din partea PP-DD), sustinut in acest sens de presedintele sau de partid, Mihai Țibuleac, inclusiv de la tribuna Parlamentului. E adevarat, sesizarea a fost adresata Institutiei Prefectului, care, neavand competenta de a o solutiona, a redirectionat-o institutiilor abilitate, asa cum se intampla zilnic cu multe petitii primite de la cetateni. Eu, ca prefect, nu puteam sa ascund sesizarea in sertar. Era obligatia mea legala de a solutiona acea sesizare, sau de a o directiona celor indreptatiti sa faca asta.
Acum nu trebuie nimeni sa se scuze pentru ca domnul Constantin Contac a ajuns in aceasta situatie, regretabila pentru judetul Botosani, insa e deranjant sa constati ca unii incearca tot felul de manipulari cu substrat electoral.
Daca e sa gandim strict politic, o candidatura a lui Contac nu-i deranjeaza decat pe cei aflati acum la putere, respectiv pe USL-isti, de la care va rupe multe voturi, deoarece Constantin Contac a facut si lucruri bune pentru judet, mult mai multe decat succesorii lui la carma judetului. Nu degeaba acum USL-istii insista disperati sa-l scoata de pe buletinul de vot. Asta dupa ce, intr-o manifestare de evidenta ipocrizie, isi declarau compasiunea fata de acesta. E util de precizat ca unul dintre artizanii denuntului formulat fata de fostul presedinte al Consiliului Judetean e colegul lor de partid, care mai nou aflam ca face parte din staful lor de campanie – ma refer la Mihai Tibuleac.
As dori sa mai constat o stranie coincidenta. In 2004 Mihai Balta era scos din politica pe usa din dos, in urma unor jocuri de culise, locul sau find luat de Constantin Contac. Acum Mihai Balta revine, iar Contac paraseste scena in mod dramatic”
, a transmis Cristian Constantin Roman, presedintele organizatiei judetene Botosani Forta Civica.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.