CRISTIAN ROMAN: Pe cine reprezinta Puterea?

Deputatul de la Forta Civica a atrage atentia asupra celor aflati la fraiele tarii, ajunsi in urma unei constructii politice care nu mai exista.

„Vreau ca aici, in fata dumneavoastra, sa atrag atentia asupra unei stari de fapt, de natura a produce serioase ingrijorari pentru oamenii responsabili din aceasta tara si nu numai.

USL nu mai exista, e un proiect esuat, iar cineva si-a insusit abuziv si oportunist puterea.

N-am auzit in campania electorala care tocmai s-a incheiat nici o vorba despre impozitul agricol, despre scumpirea carburantilor ca sursa de de fonduri electorale pentru putere, despre impozitul pe constructiile speciale sau despre scumpirile la gazele naturale.

Acestea sunt performantele guvernului Ponta.

El nu au taiat direct de la bugetari, dar au luat de la toti pe cai indirecte. Astfel guvernul sau e mai smecher, nicidecum mai bun!

Privim neputinciosi cum se construieste si se consolideaza un regim, cu institutii subordonate, cu metode stricte de control electoral, sustinute de masinaria de partid si un sistem propagandistic fata de care care regimul comunist ar fi de-a dreptul invidios.

Pauperizarea populatiei pentru a fi controlabila din punct de vedere electoral a devenit politica de stat. In Romania inca se mai voteaza ca in regimul daramat in decembrie 1989. Oamenii inca mai sunt carati cu forta la vot, cu masini puse la dispozitie de partid si sub amenintarea ca acestora li se va taia pensia sau ajutorul social.

Politica sacilor in caruta sau a scopului care scuza mijloacele nu tine cont de oamenii a caror soarta e mizata in socotelile reci ale strategilor mercenari si ale politicienilor dispusi la orice compromis pentru accesul discretionar la averea tarii.

Traim vremuri in care, la noi, democratia e doar o aparenta. Libertatea de a alege si de a fi ales practic nu exista, in conditiile in care oamenii, in cea mai mare proportie, nu isi exercita dreptul electoral.

La ultimele alegeri, doua treimi din alegatori au refuzat sa mearga la vot.

Sa te declari victorios si sa sfidezi pe toata lumea cand ai castigat cu o treime dintr-o treime, adica undeva putin peste 11% este chiar ridicol. Faptul ca ai castigat prin neprezentarea adversarului nu trebuie sa te satisfaca prea mult, pentru ca nu stii daca intr-adevar esti cel mai bun.

Parca nicicand puterea nu s-a confruntat cu o astfel de lipsa de reprezentativitate si legitimitate in cele din urma. Cu toate acestea insa, ea isi manifesta invers proportional aroganta.

Trebuie sa reflectam serios daca votul obligatoriu nu e o modalitate de a salva insasi democratia, facand implicit si clasa politica mai responsabila. E clar ca puterea actuala nu-si doreste asta, pentru ca nu coincide interesului sau, dar ea nu e vesnica.

Din pacate, toate regimurile sfarsesc prin a fi respinse de catre propriul popor, pasnic sau prin forta.

Ca la un tsunami, cand apele intai se retrag de pe tarm, pentru ca apoi sa navaleasca ucigator, dezinteresul cetatenilor e doar faza premergatoare revoltei. Distanta dintre politicieni si popor se mareste, pana se va rupe definitiv.

Politicianul nu mai e in slujba cetateanului, ci invers.

Stimati colegi parlamentari,

Va indemn la o reflexie matura, responsabila asupra starii de fapt existente in Romania. Drumul pe care mergem e gresit. Daca nu ne apropiem acum de popor si partidele continua sa-si vada doar de propriile interese, cauza e pierduta, iar o privire aruncata la vecinul nostru de la N-E e cat se poate de graitoare.

Inca mai e timp sa facem ceea ce trebuie, sa ne indeplinim menirea noastra de alesi ai poporului si nu de privilegiati ai acestuia.

Doamne ajuta si fie ca gandul bun sa ne calauzeasca!”.

Deputat Forta Civica, Cristian Constantin Roman – Declaratie politica

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.