Home Politica CRIZA REFUGIATILOR – intre SOLIDARITATE si TEAMA

CRIZA REFUGIATILOR – intre SOLIDARITATE si TEAMA

„In contextul creat, Europa are nevoie de Romania si de ceea ce poate oferi tara noastra, asadar pozitia executantului umil al ordinelor UE nu se justifica”, se arata intr-un comunicat al PND.

Iata textul, in intregime :
 
Partidul National Democrat intelege atat nevoia cetatenilor din tarile afectate de tulburari interne de a-si salva viata si de a gasi un loc unde pot trai in conditii de siguranta cat si teama cetatenilor romani de un eventual contact cu un numar mai mare de refugiati proveniti din tari unde se inregistreaza fenomene teroriste.
  
De asemenea, PND saluta initiativa umanitara a autoritatilor romane de a primi 1785 de imigranti, conform capacitatii maxime a Romaniei de a primi si integra cetateni ai altor state. 
 
Totodata PND atrage atentia ca autoritatile romane trebuie sa fie consecvente si ferme in ceea ce priveste numarul de imigranti si sa nu uite ca Romania a fost lasata in afara spatiului Schengen cu toate eforturile facute in vederea securizarii frontierei si a indeplinirii tuturor celorlalte conditii impuse de UE pentru adearea la spatiul Schengen. 
 
In contextul creat, Europa are nevoie de Romania si de ceea ce poate oferi tara noastra, asadar pozitia executantului umil al ordinelor UE nu se justifica. 
 
Nu trebuie trecut cu vederea ca in contextul modificarii numarului de imigranti si impunerii de catre Comisia Europeana al unui alt numar de imigranti decat cel deja stabilit pe criterii de voluntariat, nu numai ca vom fi depasiti ca si capacitate de cazare si procesare in conditii de siguranta a acestor cetateni, dar ne vom crea si probleme reale de integrare a acestor refugiati, Romania neavand la acest moment nici macar capacitatea de a rezolva problemele sociale ale cetatenilor sai.
 
In plus, compromisul primirii unui numar suplimentar de imigranti, peste numarul agreat, nu face altceva decat sa ne forteze sa ne asumam niste riscuri care pun in pericol securitatea statului roman.
 
Romania a facut eforturi considerabile pentru aderarea la Schengen si trebuie sa invete sa-si vada interesul ca stat, sa lupte sa-si castige locul meritat in cadrul UE, fiind al saptelea stat ca marime din Europa si al doilea din punct de vedere al lungimii granitelor externe ale UE.
 
Aderarea la Schengen ar insemna pentru Romania, printre altele, accesul la bazele de date care i-ar permite o politica de aparare solida impotriva fenomenului terorist. 
 
Insa, pusa acum in fata faptului implinit, Europa trebuie sa se multumeasca cu ajutorul strict pe considerente umanitare al Romaniei in limitele capacitatii si posibilitatilor ei. 
 
Comunicat PND
 

Exit mobile version