Cum ramane cu POLITRUCII din INSTITUTIILE STATULUI?

E posibil sa se ajunga la eliminarea politrucilor din functiile de conducere ale institutiilor publice? Liberalii cer ca acest lucru sa se intample cat mai repede, asa cum s-a auzit, recent, solicitarea venita prin glasul strazii. 

„Suntem cu totii de acord, inclusiv strada, ca intreg sistemul politic-administrativ ar trebui resetat“, spune deputatul liberal Cristian Roman.
 
Ar fi normal ca persoanele postate de partide prin posturi de conducere in institutii sa faca pasul inapoi si sa lase locul unor specialisti, sa se termine cu folosirea functiilor in jocurile politice ale partidelor, spun unii liberali botosaneni. Cu atat mai mult cu cat unii sefi de institutii isi folosesc la maxim functia pentru a-si face campanie electorala.
 
Asupra unor astfel de situatii atrage atentia deputatul liberal Cristian Roman. Acesta il acuza pe prefetul Costica Macaleti ca a folosit orice ocazie pentru a trage astfel de foloase pe seama postului pe care il ocupa. Iar in ultima perioada, ca viitor candidat al PSD pentru sefia CJ, stie sa profite din plin de functie.
 
„Prefectul Macaleti este un adevarat prefect apolitic, insa face doar jocurile PSD. Din informatiile noastre, ca viitor candidat la presedintia Consiliului Judetean, nu este normal sa isi faca in continuare imagine, sa mearga pe la toate parangheliile politice si pe la taierile de panglici sau la lansarile de carte in numele Institutiei Prefectului. Este clar pentru toata lumea ca isi face imagine pentru candidatura la Consiliul Judetean“, considera  deputatul Cristian Roman.
 
Liberalul reaminteste si un alt episod in care Macaleti, din postul de prefect, a muncit din greu pentru PSD pentru ca ordonanta privind migratia alesilor locali sa dea in judet roade. Atunci, prefectul social-democrat a facut presiuni asupra unora dintre alesii locali ca sa treaca la PSD, a subliniat deputatul Cristian Roman. 
 

Și, dupa prefect, sunt invitati si ceilalti politruci, sefi de institutii, sa lase posturile libere pentru oameni preocupati sa-si faca treaba pentru care sunt platiti de la buget, si nu pe cea cu care ii insarcineaza partidul. „Le-a venit randul sa conduca si functionarilor dedicati institutiilor in care lucreaza“, considera deputatul liberal. 

 
„Depolitizarea poate continua si la celelalte institutii, unde sunt si alti politrucit. Parerea mea este, si stiu ce spun dupa ce am fost mai bine de sase ani prefect, ca in fiecare institutie sunt cel putin doi sau trei functionari publici, chiar de conducere, capabili sa conduca institutia. In cele mai multe dintre situatii chiar o conduc, tinand in spate politruci cum e doamna Hunca, Costel Lupascu, sau vestitul agent secret de la Garda de Mediu, Rotaru. Impreuna cu colegii mei liberali vom sustine inceperea depolitizarii. Este un moment prilenic“, este convins Cristian Roman.
 

1 COMENTARIU

  1. Sursa banilor e chiar langa tine: un curs GRATUIT, online, pas cu pas, cu cele mai simple si mai clare explicatii! Inveti imediat cum poti sa faci bani! Trebuie doar sa urmezi acest curs de exceptie si inveti garantat, GRATUIT, cum poti sa faci bani! Cand vrei cu seriozitate si tu acest curs online, cere informatii la adresa de email: sibnet@usa.com

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.