DACIAN CIOLOS, la consultari cu partidele pe tema : ALEGEREA PRIMARILOR in DOUA TURURI

Primul ministru Dacian Ciolos a demarat consultarile cu partidele in vederea luarii unei decizii privind modificarea legii electorale.

Intalnirea de luni dimineata cu reprezentantii partidelor are in centru analiza solicitarii PNL privind revenirea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.
 
Discutiile au loc la Vila Lac 1. Delegatia liberalilor este compusa din Vasile Blaga, Adriana Saftoiu, Ilie Bolojan, Ludovic Orban, Gheorghe Flutur, scrie romaniatv.net.
 
Tot astazi premierul se va intalni si cu reprezentantii celorlalte  partide parlamentare : PSD, UNPR, ALDE, UDMR si cu Grupul minoritatilor nationale. La discutiile pe tema modificarii legii electorale au fost invitate si formatiunile cu reprezentare in Parlament MP, PND si PSRO.
 
Premierul Ciolos va avea in cursul dupa amiezii de luni intalnirea saptamanala de lucru cu presedintele Klaus Iohannis.
 
Copresedintele PNL Alina Gorghiu nu va participa la discutii, nefiind in tara la aceasta data. 
 
Anterior, PNL i-a cerut premierului sa emita OUG pentru a reveni la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. Desi, initial, premierul a spus ca nu crede ca este „democratic” sa modifici prin OUG o lege politica, adoptata de Parlament, in 24 ianuarie, Dacian Ciolos a precizat ca ia in calcul toate variantele, inclusiv asumarea raspunderii. In afara de PNL, doar Miscarea Populara s-a pronuntat clar pentru alegerea primarilor in doua tururi.
 
Duminica, Dacian Ciolos a precizat ca ia in calcul toate variantele, inclusiv asumarea raspunderii.
 
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, ca premierul Dacian Ciolos nu se mai poate gandi la initierea unei Ordonante de Urgenta sau a unui proiect de lege pentru alegerile locale in doua tururi de scrutin, avand in vedere ca majoritatea partidelor, PSD, UNPR, ALDE si UDMR, s-au declarat impotriva acestei modificari a legislatiei, propusa de PNL.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.