DAN DIACONESCU: Secretul unei economii prospere este impozitul pe venituri, si nu cel pe profituri

dan diaconescu

Fondatorul PP-DD, Dan Diaconescu, a vorbit, in cadrul unei emisiunii de pe B1 TV, despre secretul cel mai important pe care l-a invatat la „meditatiile” sale pentru functia de presedinte, cu oamenii licentiati la Harvard si nu numai.

„Eu vorbesc cu foarte multi oameni care au foarte mare pregatire in acest domeniu, oameni care au lucrat pentru alti candidati la presedintie sau pentru alti presedinti. Ma refer nu numai la Romania, ci si la alte tari din lume. Sunt cateva tari in care tipii care conduc aceste tari fie vin din familii educate in spiritul politicii, fie vin de la niste cursuri de Harvard sau de la alte universitati, care la sectia asta de politiceni invata ce au de facut. Dau un exemplu. Daca tu vei prelua vreodata puterea de la tatal tau, uite, trebuie neaparat sa faci asa si asa, caci altfel tara ta va merge rau. Si avem cateva exemple de tari care merg foarte bine, Brazilia, Argentina, India, China, alte tari care merg foarte rau si alte tari care stau nu prea bine”, a explicat Diaconescu.
Realizatorul TV a spus ca secretul unei economii prospere sta in sistemul fiscal al statului respectiv.
„Secretul este cel al celor patru taxe. Tarile care aplica sistemul fiscal al celor patru taxe sunt tari emergente care se dezvolta ca la balamuc, le merge foarte bine, iar alte tari sunt cum suntem noi, astia din Europa, mergem de regula in jos sau stagnam. Fiindca este vorba de impozitul pe venituri si nu impozitul pe profituri. Noi, in Romania, aplicam un sistem care este foarte bun la tarile deja bogate, care nu mai au nevoie de mare lucru. Tarile ca si Romania trebuie sa aplice un alt sistem fiscal, asta am invatat eu la «scoala de presedinti». Am verificat, m-am uitat pe Internet, sa vedeti ce sistem fiscal este in Dubai, in Hong-Kong. Am vrut sa vad ce e bun la altii si sa aplicam si noi. In general, in viata, vedem ce e bun la vecini si preluam”, a concluzionat Dan Diaconescu.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.