De ADORMIREA MAICII DOMNULUI NU se spune LA MULTI ANI!

In calendarul ortodox, de 15 august crestinii praznuiesc Adormirea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mare.

La 15 august, crestinii ortodocsi praznuiesc Adormirea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mare. Prin aceasta sarbatoare se cinsteste moartea si inaltarea Fecioarei Maria cu trupul la cer, care de fapt este o sarbatoare de tristete pentru crestini.

Conform traditiilor bisericesti, pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului nu se spune La Multi Ani!, chiar daca multi romani isi serbeaza numele cu aceasta ocazie.

Ei isi vor serba onomastica pe 8 septembrie, de Sfanta Maria Mica, adica la Nasterea Maicii Domnului.

Potrivit statisticilor Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, majoritatea romanilor care isi sarbatoresc onomastica de Sfanta Marie Mare poarta numele de Marian, alti Marin, Marinica si Marinache.

Dintre femeile care isi sarbatoresc onomastica la aceasta data, majoritatea se numesc Maria, altele Mariana si Marina. Mai sunt si femei care poarta numele de Marioara si Marinela.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.