De ce lupta Mirela SAUCA sa fie PRIMAR la SAVENI: „Pot si imi doresc sa redau savinenilor DREPTUL la SANATATE”

Liberalii botosaneni vor sa aduca femei in prima linie a vietii politice, dar si in administratie, stiut fiind ca acestea sunt ambitioase, meticuloase, inclinate mai mult spre ascultarea of-urilor pe care le au cetatenii. Si unele dintre femeile liberale isi asuma provocarea de a intra in lupta dura pentru functia de primar. 

Mirela Sauca este una dintre femeile care si-au asumat un astfel de rol, deloc usor. Va intra in lupta electorala pentru Primaria Saveni.
 
„Aceasta candidatura eu nu am privit-o ca pe o oportunitate, ci ca pe mare responsabilitate. Mi-a trebuit timp sa ma gandesc, sa ma evaluez, sa identific toate problemele orasului. Eu imi respect prea mult concetatenii ca sa le promit lucruri pe care apoi nu le voi face”, declara Mirela Sauca, in conferinta de presa a PNL Botosani. 
 
Afirmand ca si-a facut o lista cu problemele concetatenilor sai si un program pentru rezolvarea acestora, pe care il va prezenta uin curand, Mirela Sauca a trecut ca prioritatea numarul unu sanatatea. Lucrand de 25 de ani in sistemul de sanatate, spune ca nu s-a obisnuit si nu se va obisnui niciodata cu suferinta. Considera ca savinenilor li s-a cam luat dreptul la sanatate. De aceea s-a inscris in cursa electorala, ca din postura de primar sa le redea savinenilor dreptul la sanatate, pentru ca nu este posibil ca de sanatatea a 7.000 de oameni sa se ocupe doar sapte medici, cum este in prezent. 
 
„Pot si imi doresc sa fac acest lucru pentru ca nu este posibil ca sanatatea a 7000 de oameni sa stea in mainile a sapte medici. Un sfert din populatie sufera de boli cronice, avem peste 400 de diabetici, iar acestia ingroasa randurile in Policlinica Spitalului Judetean, in asteptarea unei consultatii sau a unei retete la medicii specialisti. Pot si vreau, in calitate de primar, sa rezolv aceasta problema. Exista fonduri pentru sanatate pe care le aloca Elvetia si Norvegia, pana la 300.000 de euro, avem exemplul comunei Dangeni, care a accesat deja banii pentru o clinica medico-sociala, cu centru de permanenta. Dar ca sa poti obtine acesti bani trebuie sa ai profesionisti, nu sa lucrezi cu persoane cu studii neterminate”, mai spune candidatul PNL la Primaria Saveni.
 
In Saveni, oamenii se plang tot mai des ca nu le mai sunt ascultate problemele. Sunt semnale pe care Mirela Sauca spune ca le primeste tot mai des de la oamenii din orasul sau natal. Problemele lor nu mai sunt prioritate pentru actualul primar, spune candidata PNL.  
 
„Din pacate, domnul Relu Tarzioru a cam uitat de cei care i-au acordat incredere, iar problemele lor nu se mai afla pe agenda lui zilnica. Ce le ofera el ? Aroganta, tupeu, dezinteres, lipsa de intelegere fata de problemele lor, ceea ce nu este normal. Saveniul are nevoie de un primar responsabil, serios, implicat, competent, intelegator. Eu cred ca a venit vremea oamenilor seriosi, implicati, care sa lase problemele personale deoparte si sa se angajeze in rezolvarea problemelor comunitatii”, a concluzionat Mirela Sauca. 
 
Afirmatiile despre nemultumirile savinenilor ii sunt sustinute si de de sefa organizatiei judetene de femei, Sanziana Secrieru, care a tinut sa-si incurajeze colega de partid, declarand: „Stiu ca nu este usor, stiu cu cine are de-a face. Vorbesc cu oamenii din Saveni si stiu ca sunt timorati de acest primar. Nu este normal, orasul a devenit gri”.
 

2 COMENTARII

  1. Campania tine strict de persoana , Mirela Sauca ar trebui sa spuna cum este ea , ce are de gand sa faca si cum ar putea imbunatati orasul daca va fi la conducere (ceea ce nu se va intampla). Ceea ce face dumneaei este anti campanie , e josnic ca apeleaza la astfel de metode .Pe tot parcursul mandatelor domnului Tirzioru , orasul a capatat o alta fata , s a dezvoltat si a evoluat . Proiectele incepute cu multi ani in urma dr catre alti primari au fost finalizate datorita acestui om . Tirzioru este omul de care Saveniul are nevoie. Bafta ,Tirzioru !

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.