Home Politica DEPENDENTA Romaniei de IMPORTURI a CRESCUT alarmant!

DEPENDENTA Romaniei de IMPORTURI a CRESCUT alarmant!

Dincolo de anunturile triumfaliste ale Guvernului, date recente de la Statistica ne dau de fapt mari motive de ingrijorare! Practic, in luna august, diferenta dintre ce importam și ce exportam s-a adancit dramatic la nivel anual!

Mai exact, cu 93,7% fata de luna august 2014. Intamplator, un procent similar cu cel obtinut de candidatul Liviu Dragnea in confruntarea cu sine insuși.
 
Acest dezechilibru major vine din pacate pe fondul accelerarii bruște a importurilor.
 
Aici, V.V Ponta a pariat corect! Strategia de “doping” a cererii interne incepe sa dea roade! Daca tot nu reușim sa marim productivitatea și sa eliminam lacunele structurale, macar sa ascundem problemele! Dupa noi, potopul!
 
O asemenea dependenta fata de bunurile si serviciile de import este una dintre marile vulnerabilitati ale economiei romanești.
 
In primul rand, orice criza externa, chiar și una moderata, ne poate provoca pierderi disproportionat de mari.
 
In al doilea rand, spectrul inflatiei ne va urmari in continuare, pe fondul importurilor mai scumpe. Totodata, in varianta unei relansari economice la nivelul principalilor noștri parteneri comerciali, acest deficit se va adanci in continuare.
 
Practic, dupa un mandat “glorios”, PSD a impins din nou economia intr-o fundatura! Ce-i drept, una pe care nu o sesizam chiar imediat.
 
Felicitari!
 
Comunicat, Catalin Predoiu
 

Exit mobile version