Home Politica DEPUTAT LILIANA MINCA: Bataie de joc marca USL in plenul Parlamentului

DEPUTAT LILIANA MINCA: Bataie de joc marca USL in plenul Parlamentului

deputat liliana minca

Dezbaterile din plenul Parlamentului privind Legea bugetului pentru 2013 au constituit o adevarata lectie de aroganta si ignoranta marca USL, a declarat deputatul PPDD Liliana Minca.

Daca la dezbaterile in comisiile parlamentare  s-a propus o analiza a amendamentelor depuse, cu promisiunea ca acestea vor putea fi sustinute in plen, insa nu s-a intamplat asa.
In sedinta camerelor reunite ale Parlamentului, de ieri, 6 februarie 2013, parlamentarii puterii  au respins amendamentele opozitiei, pe banda rulanta, chiar si fara prezenta in sala a parlamentarilor USL. Mai mult chiar, au existat momente cand presedintele de sedinta a incalcat flagrant Regulamentul sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului.
De aici si pana la a se vota respingerea amendamentelor fara ca parlamentarii USL sa mai ridice mainile nu a mai fost decat un pas.
„Contrar Regulamentului, votarea nu s-a facut nici cu mainile, nici cu picioarele. Numararea voturilor pare sa se fi facut cu ghiocul. Cetatenii din Botosani, dar si din tara, trebuie sa stie ca parlamentarii puterii au respins chiar si acele amendamente care vizau investitii in localitati administrate de primari USL”, a declarat parlamentarul din partidul lui Dan Diaconescu.
In ce priveste amendamentele propuse si sustinute de catre deputatul PP-DD Liliana Minca, acestea au fost sustinute, joi, in plen, si de catre parlamentarii botosaneni ai USL, Viorel Grigoras, Verginel Gireada, Costel Soptica, Serban Mihailescu si Mihai Balta. Conventia din cadrul USL de a nu depune nici un amendament nu i-a impiedicat pe parlamentarii botosaneni sa fie rationali si sa sustina amendamentele propuse de catre deputatul Liliana Minca.
„Colegii parlamentari botosaneni au inteles sa fie solidari cu mine si au sustinut amendamentele propuse de mine, chiar daca rezultatul final a fost tot de respingere. Trebuie sa precizez ca amendamentele pe care eu le-am propus au fost sustinute si de catre reprezentantii minoritatilor. Si ma refer aici la acele 20 de amendamente propuse pentru sustinerea invatamantului, amendamente prin care am cerut bani pentru unitatile scolare din teritoriu. Pentru solidaritatea lor, am tinut sa le multumesc personal”, a declarat deputatul PPDD Liliana Minca.

Exit mobile version