DEPUTAT PNL: PSD foloseste minori pentru propaganda electorala

cristian roman

Parlamentarul liberal prezinta si un document prin care se demonstreaza ca participarea copiilor nu a fost voluntara, ci obligatorie.

Deputatul liberal, Cristian Roman, il acuza pe primarul Ovidiu Portariuc ca se foloseste de elevi pentru a-si face campanie electorala.

El spune ca zeci de elevi, mobilizati fortat de Inspectorul general de la Inspectoratul scolar Judetean, Mihaela Hunca, au iesit pe versantul de la Pacea pentru a sadi copacei.

Chiar daca actiunea este una binevenita, insa, din pacate, are un vadit caracter electoral, ea fiind in totalitate pusa in slujba candidatului Ovidiu Portariuc, coleg de partid cu cea care conduce cu mana de fier Inspectoratul scolar, a mai spus Cristian Roman.

“Ca sa ne convinga de contrariu, la actiune ar fi trebuit invitate sa participe si alte persoane decat lideri de frunte ai PSD (Mihaela Hunca, Gheorghe Rusu), in frunte cu candidatul acestui partid la Primaria Botosani”, a spus deputatul Cristian Roman.

Actiunea s-a petrecut intr-o zi de joi, cu elevi care in acel timp ar fi trebuit sa fie la ore.

“Implicarea copiilor, fara acordul parintilor, in acţiunile electorale ale primarului Ovidiu Iulian Portariuc reprezinta un abuz moral şi o grava incalcare a legii. Botosanenii nu sunt insa atat de naivi incat sa nu vada substratul politic al actiunii in care au fost antrenati minori. Scopul nu scuza mijloacele si il somez atat pe primarul Ovidiu Portariuc, aflat la final de mandat, cat si pe Inspectorul general de la IsJ, Mihaela Hunca, sa nu foloseasca functiile si fondurile publice in scop electoral, adica sa obtina pentru sine sau pentru altii foloase necuvenite de orice natura. Anunt pe aceasta cale ca il voi informa pe Ministrul Educatiei Naţionale si Cercetarii Ştiinţifice si pe Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului cu privire la acest abuz asupra minorilor comis de conducerea Inspectoratului scolar Judeţean  si voi cere tragerea la raspundere a celor vinovati”, a declarat deputatul liberal Cristian Roman.

Parlamentarul anticipeaza ca va fi demarata o ampla actiune de strangere de semnaturi de la parintii copiilor respectivi, pentru ca sefa de la IsJ sa-si acopere abuzul. Doar ca, daca ar face asta, ar incerca sa acopere un abuz cu un alt abuz.

Mai mult, Cristian Roman prezinta si documentul prin care se demonstreaza ca participarea copiilor nu a fost voluntara, ci una obligatorie.

 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.