DEPUTAT TAMARA CIOFU: „Orice discutie despre capitalele regionale este fara obiect”

tamara ciofu - deputat psd

Deputatul USL de Botosani, Tamara Ciofu a declarat azi ca viitoarele regiuni nu vor avea un singur centru regional si ca discutiile privind ce judet va detine capitala regionala sunt lipsite de obiect.

„In dezbaterile din cadrul USL nu se discuta despre o «capitala» a regiunii. Cel mai probabil fiecare resedinta de judet din cadrul unei regiuni va prelua o componenta administrativa distincta. Astfel, vom avea o capitala financiara a regiunii, o alta capitala culturala si asa mai departe. Discutiile despre o capitala regionala sunt lipsite de obiect in momentul de fata”, a declarat deputat Tamara Ciofu.
Parlamentarul PSD a mai subliniat ca scopul regionalizarii este de a reduce decalajele dintre regiuni, dar si intre judetele din interiorul regiunii. „Judetul Botosani va fi avantajat in urma Regionalizarii, pentru ca strategia are in vedere recuperarea decalajului pe care Regiunea de Nord-Est o are fata de celelalte regiuni din Romania si din Europa. In prezent, Regiunea de Nord-Est este cea mai saraca din Europa, ceea ce inseamna ca, dupa aprobarea regiunilor ca entitati administrative, aceasta zona va beneficia de cele mai multe fonduri de dezvoltare”, a mai precizat deputatul PSD.
„Proiectul de regionalizare prezentat de Antena 3, conform caruia capitala Regiunii de Nord-Est ar urma sa fie la Piatra Neamt reprezinta de fapt o initiativa personala a domnului Sorin Frunzaverde, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, care nu a fost discutata si nu este sustinuta de catre USL. De altfel, regionalizarea se va face in baza unei largi dezbateri cu societatea civila, cu asociatiile alesilor locali si cu partenerii externi din Uniunea Europeana”, a adaugat Tamara Ciofu.
Astazi, la grupul parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, Tamara Ciofu a participat la o intalnire cu deputatii social democrati din judetele care formeaza Regiunea de Nord-Est din Romania, unde s-au propus, printre altele, intalniri tehnice cu ministrii de resort in vederea sustinerii implementarii proiectelor interjudetene.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.