Deputatul Andrei Dolineaschi isi face bilantul celor doi ani de mandat

Presedintele PSD Botosani, deputatul Andrei Dolineaschi, si-a prezentat luni, 14 iulie a.c., bilantul la jumatatea mandatului de deputat. Cea mai importanta realizare pana in prezent a fost determinarea Guvernului Victor Ponta de  a aloca peste 19 milioane de euro pentru modernizarea drumului Botosani-Suceava, aceasta fiind cea mai importanta investitie in infrastructura judetului Botosani din ultimii 30 de ani.

Potrivit constructorului, lucrarile la DN 29, care leaga municipiile Botosani si Suceava, se vor finaliza peste o luna, termenul fiind devansat cu aproape un an de zile, fata de programul stabilit initial.

„In 2012 sloganul pe care l-a avut USL in judetul nostru a fost „Guvernare pentru Botosani!”. PSD a urmarit sa isi onoreze aceasta promisiune si am facut multe demersuri la Guvern pentru a aduce bani in judet. Drumul Botosani-Suceava este o reusita importanta pe care am indeplinit-o chiar daca adversarii nostri si chiar fostii parteneri din USL au spus ca nu suntem in stare sa o realizam. Acum insa ii vedem cum incearca sa-si aroge merite pentru finalizarea acestui proiect”, a declarat parlamentarul PSD.

O altă realizare majora este proiectul de modernizare a infrastructurii municipiului Dorohoi, aceasta fiind cea mai mare lucrare de reabilitare urbana implementata in municipiu din ultimii 20 de ani. In prima etapa a acestui proiect s-a reabilitat infrastructura din cartierul Dumbrava Rosie.

“Meritul pentru demararea acestui proiect revine in primul rand domnului primar Dorin Alexandrescu. Eu nu am facut decat sa-l sprijin pentru a prezenta proiectul la nivelul Guvernului si la alte institutii. Cred ca este un bun exemplu de colaborare intre primar si parlamentar – mai ales daca tinem cont ca eu am fost ales in Colegiul 2, in care se afla municipiul Dorohoi”, a spus Andrei Dolineaschi.

BILANT

Demersuri pentru alocarea de fonduri in judetul Botosani :

– Stabilirea ca prioritate la nivelul Guvernului a strategiei de dezvoltare a Regiunii de Nord-Est, cu o atentie speciala pentru judetul Botosani.
– Modernizare 42,1 Km pe DN 29, pe segmentul Botosani-Suceava
– Modernizarea a 8,3 Km pe DN 29A, pe segmentul Darabani-Concesti
– Reabilitarea a 18,5 Km pe DN 28B, pe segmentul Botosani-Cosula
– Modernizarea a 4,5 Km pe DN 28B, pe raza orasului Flamanzi
– Reabilitarea a 2 Km pe DN 29C, pe raza orasului Bucecea.
– Alocarea a 13 microbuze pentru transportul elevilor in zona rurala, care vor fi livrate pana la 15 septembrie 2014, la care se vor adauga alte 7 microbuze pentru urbanul mic cu sate apartinatoare, ce vor fi livrate pana la finalul anului 2014.
– Sprijin pentru alocarea de fonduri pentru constructia in municipiul Dorohoi a 24 de locuinte sociale.
– Includerea oraselor Botoșani, Dorohoi, Darabani si Saveni in planul de constructii de locuinte al ANL.
– Sprijin pentru obtinerea de fonduri privind reabilitatrea caminelor culturale din mai multe localitati: Darabani, Mihaileni, Havarna si Hudesti.

Initiative legislative:

– Propunere legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica.
– Extinderea procedurilor privind transparenta decizionala la nivelul ambelor categorii de autoritati publice cu drept de initiativa legislativa si acordarea posibilitatii membrilor societatii de a face, intr-un mod transparent, propuneri pentru imbunatatirea cadrului legal din anumite domenii de activitate.
– Propunere legislativa pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul fiscal si al protectiei sociale
– Reprezentantii legali ai copiilor cu handicap grav sau accentuat vor beneficia de scutirea de la plata impozitului pe o singură cladire si pe un singur teren, precum si de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor, adaptate handicapului.
– Propunere legislativa pentru completarea Legii nr.53/2003 privind Codul Muncii
– Propunere legislativa privind mobilitatea personalului contractual pe piata de munca, fie el privat sau public prin reglementarea transferului in interes de serviciu si transferului la cerere.
– Propunere legislativa pentru modificarea Ordonantei de Urgenta nr.70 din 31 august 2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece.
– Repartizarea consumului mediu anual de energie termica pentru incalzire pe o perioada de sapte luni, fata de perioada de cinci luni, astfel incat furnizorii de energie termica pentru incalzire sunt obligati sa asigure incalzirea locuintelor in localitatile din zona rece si in lunile octombrie si aprilie.
– Propunere legislativa pentru modificarea art.6 din Legea nr.597/2001 privind unele masuri de protectie si autorizare a constructiilor in zona de coasta a Marii Negre.
– Propunere legisativa privind transferul deciziei de sistare a executiei lucrarilor in perioada sezonului estival la nivelul autoritatilor locale ca autoritati competente conform legii sa emita autorizatii de construire.
– Propunere legislativa pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul protectiei civile si al situatiilor de urgenta.
– Propunere legislativa privind stabilirea unui cadru juridic sanctionator de natur penala pentru persoanele cu atributii in organizarea de comitelelor locale si a celor care intervin in situatii de urgenta.
– Propunere legislativa privind stabilirea metodologiei de aprobare, arborare si folosire a steagurilor unitatilor administrativ-teritoriale.
– Proiectul de lege care reglementeaza conditiile privind aprobarea, arborarea si folosirea de catre unitatile administrativ-teritoriale a steagurilor proprii, ca simbol local. 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.