DEPUTATUL COSTEL SOPTICA: Echipa ANSVSA protejeaza interesul national

costel soptica - deputat pnl

Mihai Turcanu, seful ANSVSA, este laudat de liberalul Costel Soptica pentru modul cum actioneaza pentru a proteja producatorul si fermierul roman, dar si pentru cum a gestionat criza laptelui de vaca.

Deputatul Costel Soptica pe Colegiul Darabani a iesit cu o declaratie publica in care il sustine in continuare pe Mihai Turcanu la sefia ANSVSA pe motiv ca pana acum a actionat doar pentru a apara drepturile fermierilor si producatorilor romani. El da ca exemplu scandalul carnii de cal care a tinut prima pagina a ziarelor din intreaga europa mai multe saptamani.
Am constatat ca, in ultima perioada, se duce o campanie in mass-media din ce in ce mai agresiva, cu tenta negativa la adresa industriei agro-alimentare. Atrag atentia ca acest lucru dauneaza mult economiei romanesti, lovind in producatorul agricol, in industria alimentara, dar si la nivelul consumatorului din Romania. Acest tip de campanii pot avea efecte devastatoare pe termen mediu: industria noastra va fi la pamant si pe fondul neincrederii consumatorilor, vom ajunge sa mancam preferential produse din tari terte.  
Romania, prin activitatea desfasurata de catre ANSVSA, a reusit sa iasa din zona suspectilor privind trasabilitatea alimentelor (a se vedea scandalul carnii de cal etichetata ca fiind carne de vita), ceea ce nu poate decat sa ne bucure si felicit echipa ANSVSA cu aceasta ocazie. Este un exemplu despre cum ar trebui ca o institutie a statului sa protejeze interesul national, dar si despre functionalitatea corecta a unui sistem bine pus la punct intr-un timp foarte scurt, menit sa protejeze cosumatorul roman, dar si e cel European!”, a declarat Costel Soptica.
Cu toate acestea, in mass-media au aparut tot felul de declaratii lipsite de profesionalism, este de parere parlamentarul liberal si da ca exemplu anuntul facut de ministrul MADR legat de laptele de vaca infestat cu aflatoxina.
„Au inceput controalele in Romania. Pe masura ce facem aceste controale, descoperim noi si noi lucruri. Sunt cateva situatii de alerta, ultima vizeaza zona de lapte. S-a identificat lapte care este importat din Ungaria care contine aflatoxina. S-a identificat si un procesator din Romania cu lapte cu aflatoxina”, a spus ministrul Daniel Constantin.
Aceasta este declaratia care a inflamat piata agro-alimentara si care a fost urmata de o serie de articole, emisiuni, reportaje ancheta, difuzate in ultimele 2-3 saptamani. Insa aceasta mediere a afectat direct producatorul roman, iar consumatorul este bulversat si panicat, in consecinta sunt premisele unui faliment in linie producator-industrie-consumator.
De aceea, deputatul liberal face apel la ministrul Daniel Constantin sa acorde mai mult timp politicilor agricole, strategiilor de interes pentru fermierii romani, pentru realizarea unei piete sigure in asa fel incat fermierul roman sa prospere de la an la an. Este nevoie de siguranta, de stabilitate si de sustinerea fermierului din Romania si asa necompetitiv in raport cu cel european, din cauze obiective, este de parere Soptica.
Tot el mai spune ca fermierii au demonstrat ca stiu sa faca agricultura performanta daca sunt sustinuti, protejati si au in fruntea lor persoane capabile de a modifica politicile agricole in directiile cerute de piata nationala, dar si cea internationala.
In ceea ce priveste siguranta alimentelor, sanatatea animala, deputatul liberal spune ca trebuie sa ramana in responsabilitatea ANSVSA, institutie care, cu profesionalism, a inlaturat suspiciunile privind asa-zisa fraudare prin falsificare de etichete de catre operatorii din industria carnii din tara noastra.
„Din ce in ce mai mult, apar pe posturile de televiziune persoane dornice de imagine si care, in necunostinta de cauza creeaza isterie in randul populatiei cu stiri care, din punctul meu de vedere, nu sunt bine explicate, persoanele respective  nefiind de specialitate, de multe ori ducand in eroare consumatorii”, a incheiat Costel Soptica.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.