DEPUTATUL CRISTIAN ROMAN: Este necesara o lege pentru despagubirea victimelor comunismului

cristian roman - deputat pfc

Deputatul Partidului Forta Civica, Cristian Constantin Roman, a semnat, in calitate de coinitiator, noul proiect de lege privind restituirea imobilelor preluate abuziv de stat in regimul comunist, precum si privind acordarea de despagubiri pentru proprietatile pierdute in urma semnarii de catre Romania a unor tratate cu tarile invecinate.

„In perioada cat am fost prefect am luat la cunostinta de multe cazuri de persoane indreptatite sa fie despagubite de statul roman. Atunci nu puteam decat sa aplic legislatia existenta, care lasa nerezolvate multe probleme si implicit crea multe nemultumiri. Acum am posibilitatea de a indrepta acea legislatie, in sensul acordarii unor reparatii juste celor care si-au pierdut proprietatile in imprejurari imputabile statului”, a declarat deputatul Cristian Roman.
Principiile care stau la baza noului proiect de lege se refera la obligativitatea restituirii in natura a unor proprietati sau a platii in integralitate, alegerea de catre persoana indreptatita a uneia dintre variante – restituirea in natura sau despagubire, stabilirea unor termene precise pentru persoane indrepatite si pentru autoritatile implicate in procesul de restituire, cu sanctiuni in cazul nerespectarii termenelor.
De asemnea, proiectul de lege propune obligativitatea respectarii principiului transparentei – garantia modului corect si onest in care urmeaza sa se acorde despagubirea, precum si respectarea principiului echitatii.
 „Odata depus acest proiect la Parlament, Guvernul nu-si mai poate asuma raspunderea pentru propriul proiect, elaborat in pripa si incomplet”, a mai adaugat Cristian Roman.
Parlamentarul botosanean se numara totodata printre initiatorii legii de modificare a ordonantei privind achizitiile publice si a legii privind alocarea drepturilor de hrana pentru lucratorii din cadrul Politiei Locale, similar celor din alte structuri ale Ministerului de Interne, Ministerului Justitiei sau serviciilor de informatii.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.