DEPUTATUL CRISTIAN ROMAN: Hotararea Consiliului Local Botosani de marire a taxelor si impozitelor locale este ILEGALA

Deputatul Partidului Forta Civica (PFC), Cristian Roman, a anuntat ca a depus la Consiliul Local Botosani o cerere de revocare a HCL nr.6/29 ianuarie 2013, prin care au fost marite taxele si impozitele locale.

Vineri, deputatul PFC Cristian Roman a depus la o plangere prealabila de revocare a Hotararii Consiliului Local Botosani nr.6 din 29 ianuarie 2013, prin care au fost majorate cu 16 puncte procentuale taxele si impozitele locale. Motivul prezentat de parlamentar este ca nu s-a respectat legea in momentul adoptarii in plenul municipal si nu s-a mers pe anumiti pasi legali, cuprinsi in actele normative aflate in vigoare.
„Voi depune o solicitare de revocare a Hotararii nr. 6 adoptata in data de 29 ianuarie 2013 privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2013 pe motiv de nelegalitate. Vreau sa precizez ca voi face acest lucru in calitate de cetatean platitor de taxe si impozite. Eu fac parte din cei 7.300 de oameni care, constiinciosi, si-au platit impozitele incepand din primele zile ale anului 2013”, a declarat deputatul Cristian Roman.
Dupa ce va primi un raspuns din partea Consiliului Local in termenul legal prevazut, deputatul PFC va ataca HCL nr. 6/29 ianuarie 2013 in instanta de contencios administrativ daca nu va fi revocata sau daca nu vor fi explicate in mod corespunzator motivele.
Cristian Roman a apelat si la Institutia Prefectului, solicitand sa se faca o analiza a acestei Hotarari de CL. „Voi solicita printr-o adresa prefectului sa isi exercite atributiunile si sa faca o analiza asupra activitatii a acestei HCL. De asemenea i-am solicitat sa analizeze daca exista situatii similare pe raza judetului Botosani si voi face acest lucru. Mai ales ca domnia sa a declarat in mai multe randuri ca stie foarte bine ca principalele atributiuni ale prefectului sunt de a supraveghea respectarea legii, o ordinii si sigurantei publice”, a mai adaugat Roman.
Totodata, deputatul Cristian Roman face apel si la populatie de a i se alatura la acest demers. Astfel, ii invita pe toti botosanenii care nu sunt de acord si inteleg ca majorarea taxelor si impozitelor locale este ilegala.
Cu acest prilej fac un apel la toti cetatenii care vor sa sustina acest demers ca ni se pot alatura si pot solicita printr-o semnatura atacarea la contencios administrativ”, a completat Cristian Roman. Acestia pot semna pentru acest demers la sediul Partidului Forta Civica de langa Biserica Roset, la parterul blocului turn, cat si la cabinetul sau parlamentar din Palatul Administrativ, camera 4.
Citeste AICI plangerea plealabila formulata de deputatul Cristian Roman.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.