Deputatul liberal Cristian Roman ii atentioneaza pe PSD-isti : renuntati la obiceiul de a obtine voturi prin pomeni electorale!

Deputatul liberal Cristian Roman le-a cerut PSD-istilor, de la tribuna Parlamentului, sa renunte la vechile practici electorale, privitoare la cumpararea de voturi cu bani publici sau storsi de la oamenii de afaceri. El a sustinut in acest sens o declaratie politica, prezentata in fata colegilor parlamentari.

“Toate exemplele date de parchete in ultimul timp si schimbarea legii electorale, se pare ca nu au fost suficiente pentru a determina PSD sa inteleaga ca, in sfarsit, lucrurile se schimba in Romania, ca trebuie sa renunte la vechiul obicei, acela de a obtine voturi oferind pomeni electorale, fie ele din bani publici sau din bani obtinuti conditionat de la oameni de afaceri”, sustine in declaratia sa parlamentarul botosanean.
 
El a condamnat intentia PSD de a face la Botosani, la inceputul campaniei electorale, o intalnire cu oamenii de afaceri, al carui scop ar fi, de fapt, altul decat cel declarat.
 
“Fix inaintea startului de campanie pentru alegerile locale, PSD vrea sa organizeze la Botosani o intalnire cu oamenii de afaceri, la care participa si fostul ministru al finantelor publice Eugen Teodorovici. Daca ar fi fost pur si simplu o actiune transparenta de strangere de fonduri pentru campania electorala, asa cum se intampla in SUA (nu cum a facut Adrian Nastase in 2004 cu patronii firmelor de constructii, actiune care s-a lasat cu condamnari) nu ar fi fost poate nimic de obiectat. 
Nu, acum scopul actiunii este doar intuit de oamenii de afaceri. Deci e oarecum ascuns.
Este acela de a le stimula  “generozitatea” in favoarea partidului stat. 
Oamenii de afaceri sunt pusi acum intr-o mare dilema:
– daca participa, e posibil ca ulterior sa li se ceara bani;
– daca dau bani, s-ar putea sa ajunga sa dea cu subsemnatul;
– daca nu participa si nu dau bani, s-ar putea ca mai tarziu, in functie de cum se invarte roata politica, sa fie exclusi de la orice licitatie publica sau, mai rau, sa li se trimita toate controalele posibile pe cap.
Lupul isi schimba parul, chiar si fundita, dar naravul ba.
Brusc, pe cei din PSD ii apuca grija de oamenii de afaceri, ei, al caror mentor, Ion Iliescu, emitea teza ca “proprietatea este un moft”.
E clar insa, nu de votul oamenilor de afaceri are nevoie PSD, ci de banii lor. Cu banii respectivi se castiga voturile celor saraci, mult mai multe.
Poate ca politicienii, daca nu vor sa renunte la aceste proaste obiceiuri de buna voie, o vor face totusi de nevoie”, a spus in declaratia sa deputatul PNL, Cristian Constantin Roman.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.