Home Politica Deputatul PSD Tamara Ciofu sustine introducerea in Noul Cod Fiscal a scutirii...

Deputatul PSD Tamara Ciofu sustine introducerea in Noul Cod Fiscal a scutirii de impozit pentru parintii copiilor cu handicap

Deputatul Tamara Ciofu impreuna cu parlamentarii Andrei Dolineaschi si Doina Federovici au depus, miercuri 1 aprilie a.c. la Comisia pentru Buget de la Senat mai multe amendamente la Codul Fiscal prin care parintii copiilor cu handicap grav sau accentuat si incadrati in gradul I de invaliditate vor fi scutiti de plata impozitului pe cladire, teren şi autoturism.

“Este o abordare civilizata si o forma de respect fata de persoanele care se afla in aceasta situatie. Amendamentele au in vedere sa repare o nedreptate pentru ca, pâna acum, facilitatile fiscale le putea primi doar persoana cu handicap grav, desi dificultatile financiare cadeau in sarcina parintilor care au in grija minori cu dizabilitati. Amendamentele propuse nu introduc un nou ajutor social, ci il directioneaza pe cel deja existent catre cei care il pot utiliza in beneficiul persoanei cu handicap, respectiv a minorului aflat intr-o astfel de situatie”, a declarat deputatul PSD Tamara Ciofu.

In prezent Codul Fiscal se afla in dezbatere la Senat, unde amendamentele vor fi sustinute de vicepresedintele PSD Botosani Doina Federovici, iar cand va ajunge in plen la Camera Deputatilor, scutirile de impozit pentru parintii copiilor cu handicap vor fi promovate de Tamara Ciofu si Andrei Dolineaschi.

Deputatul PSD Tamara Ciofu a initiat si un proiect legislativ prin care parintii copiilor cu handicap grav sau accentuat si incadrati in gradul I de invaliditate sunt scutiti de plata impozitului pe cladire, teren si autoturism, insa prin amendamentele depuse la Codul Fiscal, masurile prevazute vor putea fi adoptate mai repede.

Cu ocazia celebrarii Zilei Internationale de Constientizare a Autismului, vicepresedintele PSD Botosani a participat la evenimentul “Alaturi de Noi” organizat de Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism din judetul Botosani.

Evenimentul organizat in parteneriat cu primaria municipiului Botosani, Liceul de Arta Stefan Luchian si Centrul de Asistenta Specializata pentru Copilul cu TSA din cadrul DGASPC Botosani a avut ca scop atragerea atentiei autoritatlor asupra necesitatii constientizarii problemei si a sprijinirii copiilor diagnosticati cu tulburare din spectru autist si familiile acestora.

Deputatul PSD, Tamara Ciofu a sprijinit inca de la infiintare Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism din judetul Botosani prin donatii si actiuni caritabile.

Exit mobile version