DEPUTATUL TAMARA CIOFU a intervenit pentru realizarea retelelor de apa si canalizare la Baluseni si Frumusica

tamara ciofu - deputat psd

Deputatul PSD Tamara Ciofu, impreuna cu primarii comunelor Baluseni si Frumusica, s-a intalnit miercuri, 27 februarie, cu presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), Adrian Gearap, pentru a promova proiectele de alimentare cu apa si canalizare care urmeaza sa fie realizate in localitatile respective.

Deputatul social-democrat a aratat ca in ultimii ani, in cele doua comune s-au inregistrat intoxicatii cu nitriti si nitrati in randul locuitorilor, ceea ce impune finantarea de urgenta a proiectelor de alimentare cu apa si canalizare. In acest sens, Tamara Ciofu a solicitat AFM sa ia in calcul analizele privind calitatea surselor de apa din aceste localitati pentru a finanta in regim de urgenta realizarea unor sisteme integrate de alimentare cu apa, canalizare si statii de epurare.
„Eu sunt medic si stiu foarte bine cat de grav poate fi afectata starea de sanatate a populatiei atunci cand apa folosita in gospodarii are o cantitate mare de nitriti si nitrati. Prin urmare, realizarea in aceste localitati a unui sistem de alimentare cu apa civilizat este o necesitate, nu o chestiune optionala, iar finantarea trebuie asigurata de urgenta. Fiecare zi care trece contribuie la deteriorarea starii de sanatate a locuitorilor din cele doua comune”, a declarat Tamara Ciofu.
Social-democrata a mai adaugat ca astfel de analize asupra calitatii surselor de apa ar trebui realizate in toate localitatile din judet unde nu exista inca sisteme integrate de alimentare cu apa si canalizare. Rezultatele analizelor vor constitui principalul argument pentru asigurarea finantarii in mod prioritar pentru cazurile in care riscul de intoxicare a populatiei este foarte ridicat.
In urma discutiilor cu presedintele AFM s-a stabilit ca in cazul comunei Baluseni proiectul va fi actualizat cu noile date rezultate din analiza surselor de apa, iar in cazul comunei Frumusica va fi comunicata in scurt timp aprobarea finantarii, care va permite inceperea lucrarilor.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.