DEPUTATUL TAMARA CIOFU: Batranii din mediul rural trebuie sa aiba acces la o ingrijire minima, din punct de vedere medical si al igienei personale

tamara ciofu - deputat psd

Marti, 19 februarie a.c., deputatul PSD Tamara Ciofu a sustinut o declaratie in Plenul Camerei Deputatilor in care solicita centre medicale pentru batranii din mediul rural din Botosani.

In cadrul declaratie din Plenul Camerei Deputatilor, parlamentarul Tamara Ciofu a solicitat Parlamentului si Guvernului sa ia in calcul pentru exercitiul bugetar de anul viitor extinderea unitatilor de asistenta medico-sociale pentru populatia din mediul rural.
Declaratia reprezentantei PSD Botosani a fost motivata de faptul ca in ultimii ani populatia din mediul rural a suferit un fenomen accentuat de imbatranire, concomitent cu o crestere a cazurilor de boli cronice in randul locuitorilor din aceste zone, care au un acces dificil la serviciile medicale.
„Avem situatii cum sunt cele din colegiul meu din judetul Botosani, unde exista sate intregi in care persoanele cele mai «tinere», daca pot sa spun asa, au varsta de 67 sau chiar 72 de ani. E vorba de situatii cat se poate de reale cum e cazul comunei Gorbanesti din judetul Botosani”, a subliniat deputatul PSD in plenul Camerei Deputatilor.
Tamara Ciofu a mai aratat ca o astfel de masura de infiintare a unor unitati de asistenta medico-sociala in localitatile cu un numar mare de batrani nu ar presupune un efort bugetar deosebit, intrucat Guvernul ar economisi o suma importanta din banii alocati insotitorilor persoanelor in varsta care ar fi preluate de aceste institutii.
„Efortul financiar nu este deloc semnificativ, daca luam in considerare ca statul ar economisi sumele aferente pentru insotitorii acestor persoane care ar urma sa fie internate in unitatile de asistenta medico-sanitare la care m-am referit. In aceste conditii, consider ca statul roman – respectiv Guvernul si Parlamentul – trebuie sa ia in considerare o adaptare a retelei nationale de unitati de asistenta medico-sanitare astfel incat acesti batrani din mediul rural sa aiba acces la o ingrijire minima, din punct de vedere medical si al igienei personale”, a aratat parlamentarul social-democrat.
In final, Tamara Ciofu a invocat si dreptul constitutional privind ocrotirea sanatatii pentru persoanele in varsta care sufera de boli cronice si locuiesc in mediul rural unde accesul la serviciile medicale este mult mai redus.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.