DEPUTATUL VERGINEL GIREADA: Scandalul „laptelui toxic” este un subiect „fabricat”

verginel gireada - deputat pnl

Deputatul liberal pe Colegiul Flamanzi „sare la gatul” ministrului Agriculturii, Daniel Constantin. Gireada critica declaratiile ministrului, care au facut un deserviciu fermierilor si producatorilor de lactate autohtoni.

Anuntul facut de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, in care spunea ca laptele importat din Ungaria este bun, in timp ce cel de la doi-trei producatori din Romania este infestat cu aflatoxina, a facut foarte mult rau tututor fermierilor si procesatorilor de lapte din tara, a declarat Verginel Gireada, deputat PNL pe Colegiul Flamanzi.
„Anuntul a produs deja panica printre consumatorii romani, daca avem in vedere ca laptele ramane unul dintre alimentele care detoxifica organismul. Precedentul a fost deja creat in Serbia, unde scandalul laptelui toxic, acest veritabil Milk-gate, a facut ca, pe strazile din Serbia, sa curga… lapte si fiere! Acolo, nemultumiti de masurile adoptate de autoritati in scandalul laptelui toxic, fermierii au iesit in strada unde au deversat mii de litri de lapte in fata cladirilor oficiale”, a explicat Verginel Gireada.
Deputatul liberal propune ca acest scandal legat de laptele toxic sa se rezolve cat mai repede fiindca vor fi consecinte la fel de grave ca cele din Serbia. Si de pe urma scandalului din Serbia au avut de castigat producatorii bulgari si unguri. Iar fermierii locali au ramas sa se confrunte singuri cu pierderile materiale si imaginea stirbita de anunturile alarmiste care au bagat panica printre consumatori. Si pierderile au fost, in acest caz, de-a dreptul uriase. In doar cateva saptamani de la izbucnirea scandalului, comenzile provenite de la procesatori au scazut cu 50%, iar consumul general de lapte a scazut cu 90%!
„Asta ne dorim sa se intample si in Romania? Cu crescatorii nostri de animale? La fermele noastre care sunt in al cincilea an consecutiv de criza economica? Fermierii romani trateaza deja acest scandal al «laptelui toxic» drept un subiect «fabricat». O data, de catre importatorii de lapte si in al doilea rand, de catre companiile de lactate straine, care vor sa ii scoata de pe piata. Un scandal intretinut insa si de politicienii care se lasa, din pacate, corupti de lobby-ul acestora. Politicieni pe care crescatorii de animale ii acuza acum de…dezinformare!”, a mai declarat Verginel Gireada.
Aflatoxina se gaseste in nutretul folosit la hrana vitelor. Aflatoxina este produsa de ciupercile Aspergillus, care pot coloniza cerealele folosite ca nutret in perioada recoltarii sau depozitarii, iar seceta favorizeaza aparitia acesteia. Si se stie ca tarile europene s-au confruntat in 2012 cu una dintre cele mai severe secete din ultima jumatate de secol.
„Facem un apel la decenta, fara a se mai folosi anunturi alarmiste care sa creeze panica printre procesatori si consumatori, asa cum s-a intamplat si in cazul scandalului carnii de cal care s-a demonstrat ca nu provenea din Romania. In ultimul timp, tara noastra a devenit o tinta a scandalurilor mediatice care fac rau exporturilor produselor romanesti. Astfel incat, dupa precedentul  inregistrat in Serbia, ar fi bine sa nu se aduca in pragul falimentului si una dintre putinele industrii romanesti care supravietuieste inca!”, a incheiat Verginel Gireada.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.